Výborná hrachová polievka

jozka - bez fotkyjozka, 28. septembra 2010

Varím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime . Ani neviem odkiaľ ju mám ,chuti každému, jéj príprava trvá dlhšie Zobraziť celý popisVarím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime . Ani neviem odkiaľ ju mám ,chuti každému, jéj príprava trvá dlhšie ale stoji to zato je velmi chutná a je jej hodne .- dobru chuť

12 hod minút
príprava
3,40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 gr
2 ks1
1 čl
100 gr
veľa
4 ks
200 gr




Postup

  1. 1

    Namoč cez noc hrach ,prepláchni a daj variť spolu s kolienkom a osoľ. Var mierne asi 3 hodiny ,pridaj zeler , nakrájané zemiaky a zväzok zviazanej zelerovej vňate ,var dalšich 30 minút . Zemiaky použi sypké aby sa mierne rozvarili majú polievku trochu zahustiť.Pred dovareným asi 10 minút pridaj nakrájanú klobásu na kolieska . Príprava trochu dlhšia ale výsledok stoji zato je chutná a je jej hodne . Por sa môže dať skôr alebo až s klobásou kto má ako rád a je buď úplne rozvarený alebo chrumkavý podla chuti . Dobrú chuť .

Diskusia k receptu

mamatata2
Je to ozaj sila, navarím pre mojich chlapov, keď budú píliť drevo. To si zaslúžia takúto pochúťku.
Ďakujem za recept.
jozka
no môže aké kto má ale chuť je potom vždy iná .
remcula
Hrachovka na kupu způsobů. Můj syn dává do hrachovky i knedlíčky z mletého masa. Je taky skvělá.
sovka62
Ti poviem, to je ale naozaj pre drevorubačov. Ale určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia