Varím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime . Ani neviem odkiaľ ju mám ,chuti každému, jéj príprava trvá dlhšie Zobraziť celý popisVarím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime . Ani neviem odkiaľ ju mám ,chuti každému, jéj príprava trvá dlhšie ale stoji to zato je velmi chutná a je jej hodne .- dobru chuť
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Namoč cez noc hrach ,prepláchni a daj variť spolu s kolienkom a osoľ. Var mierne asi 3 hodiny ,pridaj zeler , nakrájané zemiaky a zväzok zviazanej zelerovej vňate ,var dalšich 30 minút . Zemiaky použi sypké aby sa mierne rozvarili majú polievku trochu zahustiť.Pred dovareným asi 10 minút pridaj nakrájanú klobásu na kolieska . Príprava trochu dlhšia ale výsledok stoji zato je chutná a je jej hodne . Por sa môže dať skôr alebo až s klobásou kto má ako rád a je buď úplne rozvarený alebo chrumkavý podla chuti . Dobrú chuť .
Ďakujem za recept.