
Pečená hydinová pečeň
Tento recept mi kdysi přišel meilem od "Kuchařky ze Slovácka" Už mnohokrát jsem vařila podle ni a...

Keftedakia
Toto skvelé jedlo robím veľmi rada, pretože nám veľmi chutí... je to mleté mäso so strúhanými...

Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškou
Moje tretie najobľúbenejšie jedlo :) Jednoduché, nenáročné na prípravu a dokonca aj na polievočku vyšlo :)...

Kapor na chlebe
Recept především pro ty, kteří nemají v oblibě vybírání kostí z kapra. Po upečení nám...

Losos s karí zeleninou
Veľmi jednoduchý recept a chutný... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ...

Filety zapekané s paradajkami
Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...

Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných...

Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...

Pastiersky koláč - Cheesy Shepherds Pie
Syrový pastiersky koláč s kúskami smaženej cibule a záhradnej zeleniny. Jeden z najpopulárnejších a tradičných pokrmov...

Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...

Fašírka so syrovou mozaikou
Dnes som upiekla fašírku trochu inak. Toto je výsledok, nech sa páči.

Morčacie stehno s hlivou, pikantné
Mám morčacie vykostené stehno radšej ako kuracinu, je chutnejšie a v neposlednom rade aj zdravšie....

Grilované krídelká a stehienka
Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

Tentamen ramen
Jeden z mojich obľúbených ramenov (koho to zaujíma, ramen v podstate po slovensky znamená rezance) inšpirovaný čínskymi rezancami dan dan, na ktoré tu mám recept tiež...

Bravčová kapsa s prekvapením
Tak isto recept , , čo chladnička dala´´... a musím povedať že sa mi fakt podaril...

Pikantné židovské grilované kura
Toto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní,...

Morčacie krídla na bielom víne s kuriatkami
Nedeľný obed s výbornými morčacími krídlami a čerstvými kuriatkami.

Králičie ragú
Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom...

Bravčová panenka á la čo dom dal
Veľmi rýchle a chutné jedlo. Kto ma rád mäsko, príde si na svoje....

Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

Tvarohové tagliatelle na jarnej cibuľke so šunkou a kôprom
Chceli sme na večeru, niečo ľahké, rýchle a chutné , otvoril som chladničku a...

Ladies šalát
Umyté listové šaláty premiešame s ostatnými surovinami. Z jogurtu a martini pripravíme dresing, ktorým šalát...

Prievidzská vianočná kapustnica
Tuto kapustnicu varievam tak ako moja mamka, iba na Vianoce. Jej priprava je jednoducha a...

Zaúdené ryby vo woku
Polovicu rýb som namarinovala , polovicu nie -kôli deťom. Stačí na pár hodín, potom ryby osušíme obrúskom....

Dusené obličky s ryžou
Obličky pokrájame na menšie kúsky. Na kocky pokrájanú údenú slaninu rozškvaríme, pridáme olej a pokrájanú cibuľu,...

Anjelské guľôčky
Dostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj...

Pražské rezne
Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky...

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf
Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú...

Kapustový rímsky eintopf
Môj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze"...