
Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou
Dostala som štyroch holubov, troch z nich som pripravila úplne tradične.

Grilované krídelká a stehienka
Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

Žemľa plnená dobrotami
Už 3 týždeň pečiem tieto žemle a až teraz som sa dostala k tomu že ju pridám...

Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...

Tvarohové tagliatelle na jarnej cibuľke so šunkou a kôprom
Chceli sme na večeru, niečo ľahké, rýchle a chutné , otvoril som chladničku a...

Trošku iný Cordon bleu
Môj milovaný miluje Cordon bleu, má to ako obľúbené jedlo z domu, od mamy...

Bravčové pliecko plnené kuracinkou
Veľmi chutné šťavnaté mäsko. takto naplnené nepečiem v trúbe, ale ho zapekám pomaly v rajnici......

Pečená hydinová pečeň
Tento recept mi kdysi přišel meilem od "Kuchařky ze Slovácka" Už mnohokrát jsem vařila podle ni a...

Kurča na masle s pučenými zemiakmi
Najprv si pripravíme bylinkové maslo , ktorým budeme potierat kurča.

Vojenská fazuľovica s arabským chlebom-ako sme si pripomenuli chuť domova v Afganistane.
Ak ste dlhšie preč z domova a chýba Vám naša výborná slovenská kuchyňa, tak Vám takáto...

Kapor na chlebe
Recept především pro ty, kteří nemají v oblibě vybírání kostí z kapra. Po upečení nám...

Prepelica na alibernete s grilovanými jablkami
Prepelicu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vnútro prepelice vyplníme slaninou a vložíme do vymasteného...

Mäsovo-syrové guľky
Kniha Letné a zimné nápoje, ktorú som vyhrala na Vareche, obsahuje okrem nápojov aj pár...

Svätý Peter so špenátovými tagliatelle
Na panvicu dáme olej, ktorý rozohrejeme a krátko z oboch strán opečieme filet svätého Petra...

Držkanda
Držkovú polievku varím na prianie mojej rodiny i ked ja ju nejem:-))urobila som ju aj celiatickú aby...

Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....

Morčacie prsné rezne na stonkovom zeleri
Morčacie rezne nasolime, okoreníme a poprášime badyánom a opečieme narýchlo na oleji, ,

Prepelička na tekvicovom pyré
Prepeličky očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravíme nálev z vody, soli, čierneho korenia, ...

Plnená kačica na červenej kapuste
Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z...

Kurací rezeň s južným ovocím
K tomuto jedlu ma inšpiroval recept v knihe : Recepty zo života 2, str. 31, "Exotocký rezeň...

Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

Losos s karí zeleninou
Veľmi jednoduchý recept a chutný... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ...

Morčacie stehno s hlivou, pikantné
Mám morčacie vykostené stehno radšej ako kuracinu, je chutnejšie a v neposlednom rade aj zdravšie....

Králičie ragú
Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom...

Filety zapekané s paradajkami
Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...

Keftedakia
Toto skvelé jedlo robím veľmi rada, pretože nám veľmi chutí... je to mleté mäso so strúhanými...

Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....

Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...