Foto: remi
Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na polhodinku do Záblatských hôr, priniesol zopár osikovcov a varil :-) Zobraziť celý popisVeľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na polhodinku do Záblatských hôr, priniesol zopár osikovcov a varil :-) Výsledok stál za to..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
koľko nájdeme |
|
1 veľká |
|
1 veľká |
|
4 strúčiky |
|
75 g |
|
200 ml |
|
200 ml (podľa potreby) |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
1 PL |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Ako som písal, použijeme osikovce ... ( ale môžu byť aj iné .. predsa len dubáky sú dubáky) Na panvici rozpustíme v troche oleja maslo, a následne keď spení, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso. Orestujeme zo všetkých strán a dierkovanou naberačkou ho následne vyberieme do misy, a zakryjeme alobalom, aby rýchlo nevychladlo.
-
2
Do masla, čo ostalo po orestovaní mäsa dáme nakrájané huby s 4 najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku ( môže byť aj pretlačený, ja ho nadrobno krájam - nestratí tak rýchlo chuť). pridáme papriku a restujeme na ohni asi 2 minuty do mäkka.
-
3
pridáme lyžičku hladkej múky, orestujeme na silnom ohni a následne podlejeme 2 dcl vlažnej vody a 1PL Maggi a na miernom ohni necháme variť pár minút.
-
4
Následne do zmesi pridáme morčacie mäso a smotanu a zľahka prehrejeme. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi .. DOBRÚ CHUŤ!!! :-)
Diskusia k receptu