Morčacie s osikovcami a paprikou fotorecept

remi - fotkaremi, 12. októbra 2013
Morčacie s osikovcami a paprikou (fotorecept)
Foto: remi

Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na polhodinku do Záblatských hôr, priniesol zopár osikovcov a varil :-) Zobraziť celý popisVeľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na polhodinku do Záblatských hôr, priniesol zopár osikovcov a varil :-) Výsledok stál za to..

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
koľko nájdeme
1 veľká
1 veľká
4 strúčiky
75 g
200 ml
200 ml (podľa potreby)
 na dochutenie
 na dochutenie
1 PL
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Ako som písal, použijeme osikovce ... ( ale môžu byť aj iné .. predsa len dubáky sú dubáky) Na panvici rozpustíme v troche oleja maslo, a následne keď spení, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso. Orestujeme zo všetkých strán a dierkovanou naberačkou ho následne vyberieme do misy, a zakryjeme alobalom, aby rýchlo nevychladlo.

    Morčacie s osikovcami a paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do masla, čo ostalo po orestovaní mäsa dáme nakrájané huby s 4 najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku ( môže byť aj pretlačený, ja ho nadrobno krájam - nestratí tak rýchlo chuť). pridáme papriku a restujeme na ohni asi 2 minuty do mäkka.

    Morčacie s osikovcami a paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme lyžičku hladkej múky, orestujeme na silnom ohni a následne podlejeme 2 dcl vlažnej vody a 1PL Maggi a na miernom ohni necháme variť pár minút.

    Morčacie s osikovcami a paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne do zmesi pridáme morčacie mäso a smotanu a zľahka prehrejeme. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi .. DOBRÚ CHUŤ!!! :-)

    Morčacie s osikovcami a paprikou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
paráda.kiež by rástli aj u nás...) krásne hríby a musí byť vynikajúce aj jedlo z nich.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia