Skryté teľacie mäso

evusik - fotkaevusik, 28. marca 2010
Skryté teľacie mäso
Foto: evusik

Rada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe a tak sa aj servírujú. Pri takýchto jedlách Zobraziť celý popisRada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe a tak sa aj servírujú. Pri takýchto jedlách sa dá donekonečna vymýšľať a obmieňať podľa toho na čo máme chuť a čo máme v chladničke a v neposlednom rade to šetrí to čas.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
7 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme, scedíme, pridáme kúsok masla, jedno celé vajce, trochu mlieka a vymiešame na pyré.

  2. 2

    Teľacie mäso nakrájame na rezne, mierne naklepeme a potom nakrájame na malé rezníky. Na rozpálenom oleji prudko orestujeme, okoreníme, osolíme a odložíme do tepla.

  3. 3

    Na oleji opražíme na väčšie kocky obyčajnú slaninku, pridáme lečo, okoreníme, osolíme a dusíme aspoň 20 minút pod pokrievkou, potom odokryjeme a zohrievame až sa nám šťava zredukuje tak akurát. Šťava sa nesmie vydusiť celkom ale nesmie jej byť ani veľa.

  4. 4

    Na dno zapekacej misy dáme zemiakové pyré asi 1/3 celkového množstva. Nato poukladáme teľacie rezníky a mierne ich zaplačíme do pyré, potom dáme lečo aj so šťavou, len jej nesmie byť veľa a prikryjeme zemiakovým pyré. Vrch uhladíme a prejdeme ozdobne vidličkou. Pečieme asi pol hodinu asi na 200°C až pokiať nám vrch zemiakového pyré pekne nezozlátne.

  5. 5

    Podávame zo zeleninovým šalátom. Teľacie mäso možno nahradiť hociakým iným mäsom.

Diskusia k receptu

cistinka
Zaujímavé a určite to musí byť chutné podľa ingrediencií....niekedy to vyskúšam, ale teraz nemám komu variť :-))
jarco
Fajný recept, a tá fotka! Rastú nám tu umelci :-)
bozulka
Vidím,že sa Veľká noc blíži a ten recept je určite dobrý a bude aj s bravčovým a čo je hlavne dobré -všetko v jednom hrnci/pekáči/ také mám rada.
sovka62
Manžel odmieta pyré. Keď sa stravoval v práci, robili im ho z prášku a celkom sa mu prejedlo. Ale takto by mi ho možno zjedol a ja by som si tiež pochutila, pyré mám rada. A upiecť to všetko naraz.... skvelý nápad.
havino
práve som kupila telacie stehno, tak hádam aj skusim
evanaaa
To teľacie vždy nedostať,preto je dobré ho nahradiť iným masom,ako radí aj bozulka, myslím,že chut sa tým nezmení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia