Komerčný recept
Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska.
Jedlo s vôňou leta sa snáď nikdy nezunuje aj vďaka množstvu Zobraziť celý popisKomerčný recept
Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska.
Jedlo s vôňou leta sa snáď nikdy nezunuje aj vďaka množstvu variácií, ktoré jeho
príprava ponúka. Živánska najviac chutí pod holým nebom, na čerstvom vzduchu v
spoločnosti priateľov a rodiny. Určite túto sezónu nezmeškajte príležitosť a vybehnite do
záhrady, urobte si miesto na balkóne alebo sa vyberte do miestneho parku či lesa, kde je
povolené opekať.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Umyte zemiaky a nakrájajte ich na približne rovnaké kolieska. Tak isto nakrájajte aj s cibuľu a klobásu. Na pekáč dajte alobal tak aby bolo možné živánsku zabaliť a uložte najprv zemiaky.
- 2
Na zemiaky pridajte krkovičku (tak aby sa mäso neprekrývalo a rovnomerne sa upieklo) a na každý kus mäsa dajte plátok slaniny, pár koliesok klobásky a cibuľu. Mierne osoľte (opatrne, slanina vie pustiť veľa soli), okoreňte, pridajte čerstvý tymian a zakvapkajte olejom. Pečte vo vyhratej rúre zabalené v alobale približne 50 -60 minút na 170 °C.
- 3
Tip: Pri výbere oleja skúste repkové oleje výberovej kvality z prvého lisovania Raciol od Palmy. Skvelým základom živánskej je jemný čistý olej, Raciol s bazalkou je ako stvorený na vylepšenie šalátovej prílohy k živánskej a kombinácie sušených paradajok, cesnaku a byliniek môžu byť malou, ale pôsobivou zmenou vo vašej overenej receptúre.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu