Foto: palma
Komerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou leta sa snáď nikdy nezunuje aj vďaka množstvu Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou leta sa snáď nikdy nezunuje aj vďaka množstvu variácií, ktoré jeho príprava ponúka. Živánska najviac chutí pod holým nebom, na čerstvom vzduchu v spoločnosti priateľov a rodiny. Určite túto sezónu nezmeškajte príležitosť a vybehnite do záhrady, urobte si miesto na balkóne alebo sa vyberte do miestneho parku či lesa, kde je povolené opekať.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Umyte zemiaky a nakrájajte ich na približne rovnaké kolieska. Tak isto nakrájajte aj s cibuľu a klobásu. Na pekáč dajte alobal tak aby bolo možné živánsku zabaliť a uložte najprv zemiaky.
- 2
Na zemiaky pridajte krkovičku (tak aby sa mäso neprekrývalo a rovnomerne sa upieklo) a na každý kus mäsa dajte plátok slaniny, pár koliesok klobásky a cibuľu. Mierne osoľte (opatrne, slanina vie pustiť veľa soli), okoreňte, pridajte čerstvý tymian a zakvapkajte olejom. Pečte vo vyhratej rúre zabalené v alobale približne 50 -60 minút na 170 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu