Živánska

palma - fotkapalma, 15. júla 2015
Živánska
Foto: palma

Komerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou leta sa snáď nikdy nezunuje aj vďaka množstvu Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou leta sa snáď nikdy nezunuje aj vďaka množstvu variácií, ktoré jeho príprava ponúka. Živánska najviac chutí pod holým nebom, na čerstvom vzduchu v spoločnosti priateľov a rodiny. Určite túto sezónu nezmeškajte príležitosť a vybehnite do záhrady, urobte si miesto na balkóne alebo sa vyberte do miestneho parku či lesa, kde je povolené opekať.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

6 plátkov
6 ks
6 plátkov
1 ks
1 ks
 pár vetvičiek




Postup

  1. 1

    Umyte zemiaky a nakrájajte ich na približne rovnaké kolieska. Tak isto nakrájajte aj s cibuľu a klobásu. Na pekáč dajte alobal tak aby bolo možné živánsku zabaliť a uložte najprv zemiaky.

  2. 2

    Na zemiaky pridajte krkovičku (tak aby sa mäso neprekrývalo a rovnomerne sa upieklo) a na každý kus mäsa dajte plátok slaniny, pár koliesok klobásky a cibuľu. Mierne osoľte (opatrne, slanina vie pustiť veľa soli), okoreňte, pridajte čerstvý tymian a zakvapkajte olejom. Pečte vo vyhratej rúre zabalené v alobale približne 50 -60 minút na 170 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia