Bôčik na zelenine a jablkách
Jablková štrúdľa nám napadne ako prvá. Ale napokon nám nestačia prsty rúk. Kráľ ovocia totiž pasuje do dezertov, ale aj do...
Plnený rezeň z papriky
Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie...
Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...
Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.
Bravčové líčka na bielom víne
Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom...
T-bone steak
Tento recept je skôr o pekných surovinách ako o samotnom postupe :) Verím, že aj tak...
Ďábelský bůček
Bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře a nového koření, sůl,...
Aspik z kuracieho mäsa a zeleniny
Do hrnca dáme vývar, na malé kocky nakrájame mäso, mrkvu na kocky, osolíme a...
Rybacia nátierka trocha inak
Táto pomazánka je chutná a majú ju radi aj deti. Skúste a uvidíte.
Pečeň po gruzínsky
Pečeň pokrájame a opražíme na tuku či oleji, okoreníme, posypeme razcou
Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...
Kuracie stripsy v praclíkovej kruste s medovo-horčicovým dipom podľa Mariána Myjavca
Influencer Marián Myjavec, známy ako Muž v zástere, nám predviedol dokonalú pánsku jazdu do 15...
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
Ryžová miska s mäsom, cuketou a hubami
Ryža je veľmi dobrým základom pre akékoľvek jedlo, je pripravená pomerne rýchlo a bez námahy a...
Cestoviny s brokolicovo– karfiolovou omáčkou
Karfiol, brokolicu a karotku uvaríme v osolenej vode, necháme trochu vychladiť a nakrájame na drobno....
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky,...
Šunková roláda
Mäkké maslo zmiešame so syrokrémom , po sekaným vajcom na tvrdo a po sekanou cibuľou...
Fajšmekroví utopenci
Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky. Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako...
Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie
Je to vlastne fašírka pečená v chlebovej forme.
Fašírka
Mlete mäso osolime okorenime pridame vegetu trosku cervenej papriky zmiesame dame na alobal.
Omeleta s hokaido tekvicou
Romantika chlapčenských rokov je už dávno v nenávratne. Spomienky však ostali a s nimi aj jesenné...
Rezne zapekané s hermelínom
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme korením. Do vymasteného pekáča vložíme mäso, naň položíme kolieska salámy,...
Pečené kuracie stehná v medovej šťave s petržlenovými knedličkami
Korenisté kuracie stehná s hroznami a na povrchu pevnejšie, vnútri krémové petržlenové knedličky... Doma naša...
Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...
Balkánska kapusta
Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný , podľa mojej rodiny dobrý. Vhodný...
Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.
Losos na grilovanej zelenine
Vďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha...
Pikantný kurací paprikáš
Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú...
Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....
Vajíčka plnené tuniakom
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovice. Žĺtky z...