Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami fotorecept

evusik - fotkaevusik, 5. mája 2012
Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept)
Foto: evusik

Tento recept je trochu varený, trochu parený a trochu pečený..... a dobrý :-)

6
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Cestoviny:
300 g
3 ks
1 PL
200 g
Kuracie ragú:
6 ks
500 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cestoviny: špenát dáme na sitko odtiecť z prebytočnej vody. Potom vymiešame vajcia, špenát, olivový olej a soľ na kašičku a postupne pridávame múka až nám vznikne tuhé cesto. Prikryté miskou ho necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom vyvaľkáme a nakrájame na dlhšie, hrubšie rezance. Za mňa to spravil strojček na cestoviny, vy spravte ako vám vyhovuje, kľudne kúpte v obchode... dnes je široký výber kvalitných cestovín. Cestoviny necháme obschnúť a potom ich uvaríme v slanej vode.

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cele stehná si rozdelíme na vrchné a spodné. Vrchné stehná vykostíme, odstránime kožu a nakrájame na kocky. Spodné stehienka obrežeme nožíkom okolo kosti a povyťahujeme všetky šľachy

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na dosku si rozprestrieme fóliu, posypeme ju zmesou korenia a soli (napr. korenie na kura, grilovacie korenie ...) a do tejto fólie zabalíme na veľmi tesno stehienko

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pomocou fólie vyformujeme mäso tak aby bolo ako guľka na kosti. Hore fóliu uviažeme motúzikom a dáme pariť asi na 1 hod. Kto nemá parák môže použiť dierkovanú podložku na knedľu. Fóliu dobre utesnite lebo počas parenia sa vo vnútri vyzráža tekutina a bola by škoda o ňu prísť.

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso z vrchných stehien sme si nakrájali na kocky a teraz opražíme na oleji. Podlejeme vodou alebo vývarom, posolíme, okoreníme a dusíme až do zmäknutia

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäso mäkké pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali lyžicu ostrej horčice, krátko povaríme a dochutíme ak treba.

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď máme nohy uparené, stiahneme s nich fóliu a tiež s kosti stiahneme chrupavku. Teraz to už ide celkom ľahko a zostane nám krásna holá kostička ako rúčka. Nohy dáme spolu so šťavou na pekáčik zapiecť do rúry.

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarené, ešte horúce cestoviny naložíme na tanier polejeme smotanovým ragú a ako ozdobu pridáme kuracie nohy.... dobrú chuť :-)

    Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

julica
Hne som podľa cestovín vedela, že si to ty! :) Vyskúšam, hoci aj bez paráka.
kristina47
fantázia,ale aj tak som nepochopila ako si tie labky zaguľatila.Horné stehno odrežeš aj s kosťou?
evusik
@kristina47 horné stehno oddelím aj s kosťou od spodného. Keď sa pozrieš na obr.2 tak vpredu sú spodné stehná s kosťou a vzadu na tanieri mám už oddelené vrchné stehná. Vrchné stehná som vykostila celkom, z kostí a zeleniny som uvarila polievku, s mäsa som urobila ragú a zo spodných stehienok som urobila tie paličky... to že sa tak pekne zaguľatia dosiahneš práve zabalením do fólie, videla som to v TV... treba to vyskúšať, nie je to nič zložité :-)
@mischamant máš pekného psíka :-) @cistinka ďakujem @julica vyskúšaj, dá sa to aj bez paráka
cica2
wau, nádhera!!! Zbožňujem tvoje nádherné recepty, radosť pozerať :-D
mariaklara
To je parádny recept, neviem ako sa tu dáva 1 s hviezdičkou, ale dala by som ti ich aspoň 10.
katkat
no ty by si si podla mna kludne mohla restiku otvorit :)
hubata
Pekné, dobré, chutné! A navyše foto perfektné, zrozumiteľný popis - proste domáci profesionál. Si veľmi šikovná, to vymýšľaš a kombinuješ sama tie recepty?
evusik
@hubat á vieš ako ja varím? cez týždeň tak ako každá zamestnaná žena... aby to bolo rýchlo, aby to bolo chutné a aby toho bolo veľa... teda nech sa chlap naje :-)
na a potom niekde niečo vidím, v TV, v časopise.... v hlave sa mi posplieta to čo bežne varím s tým čo som videla a ráno keď ležím v posteli rozmýšľam ako by som to navarila, pokombinovala, naservírovala.... no a mám taký zošit kde si kreslím nápady aby som nezabudla....stane sa, že nejaké jedlo nosím v hlave týždeň, dva aj mesiac až príde čas a potom varím... niekedy sa podarí a niekedy sa nepodarí... takže skôr len tak kombinujem čo s čím a či nám to bude chutiť :-)
konkrétne toto jedlo robím bežne, ale robím len cestoviny so smotanovou omáčkou, občas cestoviny s kuracím ragú. alebo hríbovým ragú a konkrétne tieto nohy len občas, lebo síce sú efektné, ale predsa len prácne... ale dnes som mala doma deti tak som sa chcela predviesť :-))))
rennatte
krasne masko s ruckou a omacka aj so super rezancami,,,mnam .-)
evusik
ďakujem za milé komentáre :-) aj keď si myslím, že toto je také obyčajné jedlo ale z každého aj toho najobyčajnejšieho jedla sa dá spraviť slávnostné... stačí niečim obvzláštniť, pekne upraviť a je to... ešte raz ďakujem, som rada že sa vám môj receptík páči :-)))
evusik
@enerrgizer ty lichotník.... myslím, že by sa tu našlo pár adeptov na súťaž takého formátu, ty určite tiež :-)
galka01
...tečú mi slinky, tečúúúúúú juj....určite skúsim, určite...ďakujem za super nápad....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia