Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami fotorecept
Foto: evusik
Tento recept je trochu varený, trochu parený a trochu pečený..... a dobrý :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cestoviny: špenát dáme na sitko odtiecť z prebytočnej vody. Potom vymiešame vajcia, špenát, olivový olej a soľ na kašičku a postupne pridávame múka až nám vznikne tuhé cesto. Prikryté miskou ho necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom vyvaľkáme a nakrájame na dlhšie, hrubšie rezance. Za mňa to spravil strojček na cestoviny, vy spravte ako vám vyhovuje, kľudne kúpte v obchode... dnes je široký výber kvalitných cestovín. Cestoviny necháme obschnúť a potom ich uvaríme v slanej vode.
-
2
Cele stehná si rozdelíme na vrchné a spodné. Vrchné stehná vykostíme, odstránime kožu a nakrájame na kocky. Spodné stehienka obrežeme nožíkom okolo kosti a povyťahujeme všetky šľachy
-
3
na dosku si rozprestrieme fóliu, posypeme ju zmesou korenia a soli (napr. korenie na kura, grilovacie korenie ...) a do tejto fólie zabalíme na veľmi tesno stehienko
-
4
pomocou fólie vyformujeme mäso tak aby bolo ako guľka na kosti. Hore fóliu uviažeme motúzikom a dáme pariť asi na 1 hod. Kto nemá parák môže použiť dierkovanú podložku na knedľu. Fóliu dobre utesnite lebo počas parenia sa vo vnútri vyzráža tekutina a bola by škoda o ňu prísť.
-
5
Mäso z vrchných stehien sme si nakrájali na kocky a teraz opražíme na oleji. Podlejeme vodou alebo vývarom, posolíme, okoreníme a dusíme až do zmäknutia
-
6
Keď je mäso mäkké pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali lyžicu ostrej horčice, krátko povaríme a dochutíme ak treba.
-
7
Keď máme nohy uparené, stiahneme s nich fóliu a tiež s kosti stiahneme chrupavku. Teraz to už ide celkom ľahko a zostane nám krásna holá kostička ako rúčka. Nohy dáme spolu so šťavou na pekáčik zapiecť do rúry.
-
8
Uvarené, ešte horúce cestoviny naložíme na tanier polejeme smotanovým ragú a ako ozdobu pridáme kuracie nohy.... dobrú chuť :-)
@mischamant máš pekného psíka :-) @cistinka ďakujem @julica vyskúšaj, dá sa to aj bez paráka
na a potom niekde niečo vidím, v TV, v časopise.... v hlave sa mi posplieta to čo bežne varím s tým čo som videla a ráno keď ležím v posteli rozmýšľam ako by som to navarila, pokombinovala, naservírovala.... no a mám taký zošit kde si kreslím nápady aby som nezabudla....stane sa, že nejaké jedlo nosím v hlave týždeň, dva aj mesiac až príde čas a potom varím... niekedy sa podarí a niekedy sa nepodarí... takže skôr len tak kombinujem čo s čím a či nám to bude chutiť :-)
konkrétne toto jedlo robím bežne, ale robím len cestoviny so smotanovou omáčkou, občas cestoviny s kuracím ragú. alebo hríbovým ragú a konkrétne tieto nohy len občas, lebo síce sú efektné, ale predsa len prácne... ale dnes som mala doma deti tak som sa chcela predviesť :-))))
Ja robim len kridielka kde dosiahnem gulku ,nohu som neskusal, odkladam .
varecha.pravda.sk/recepty/silvestrovske-nanuky/23339-rece...