Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...
Bravčové rebierka v domácej sudovej kapuste s knedlíkom
Obľúbené jedlo a klasické, ale počas leta to má celkom inú chuť, keď sa to...
Pikantné hovädzie zadné na Cabernet sauvignon
Máme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, ...
Corned beef
Corned beef je namarinovane hovadzie maso ktore je potom uvarene. Nevedela som ako to prelozit...
Vyprážané kura s mrkvovým šalátom
Občas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím...
Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí
Nies om veľký fanúšik jahňacieho mäsa, ale skúsila som tento recept prvý krát a určite nie...
Paella s morskými plodmi
Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.
Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.
Rýchla omáčka na cestoviny
Túto omáčku som vymyslela z toho čo som našla v špajzi keď som potrebovala rýchlo nakŕmiť deti...
Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.
Silvestrovská cesnaková nátierka
Syr a cesnak nastrúhame do misky, premiešame spolu s majonézou a jogurtom alebo smotanou.
Vyprážaná kuracina
Vypražené kuriatko chutí vždy, či je to v lete, v zime, na sviatky, alebo...
Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou
Trochu som experimentovala a vyšiel výborný slaný koláčik.
Špaldové placky plnené kuracím mäsom a šampiňónmi
Recept som si vymyslela a nevieme sa ich dojesť. Uspokoja tak mäsožravcov ako aj bruško a...
Syrová bábovka s údeným mäsom.
tomuto som neodolala... recept je zo súťaže kde sa hasovalo o naj babovku...
Opekaný zubáč s teplým šalátom
Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
Údený jazyk so slivkovou omáčkou
Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že...
Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.
Pečené karé s zeleninou
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa...
Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Kuracie prsia plnené hermelínom a orechmi
Kuracie rezne naklepeme, narežeme do nich otvory a do nich vložíme hermelín s nahrubo nasekanými orechmi. Spojíme špáradlom a opečieme....
Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...
Sliepka v ryži
Kúpili sme päť čerstvých domácich sliepok tak skúšam rôzne možnosti ich využitia. Táto verzia , v...