Rybací paprikáš
Rybací paprikáš

Hoki paprikáš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. mája 2017

Dnešný sviatočný obed z ryby Hoki.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
1 ks
2 ks
štipka
1 ks
200 ml
podľa chuti
štipka
250 ml (33%-ná)
1 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Ryby Hoki som nakrájala na menšie kocky.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zaliala som ich mliekom a nechala postáť pol hodinu.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si suroviny na základ paprikášu. Papriku, paradajky a cibuľu som nakrájala.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rajnicu som dala roztopiť maslo. Vždy do neho pridám trošku oleja, aby sa nepripaľovalo.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som nakrájanú cibuľu a trošku som ju opiekla do svetlohneda.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som papriku a paradajky a za stáleho miešania som všetko spolu podusila.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K opečenému základu som pridala mletú papriku a ihneď som podliala všetko bielym vínom. Takto pripravený základ som varila 15 minút. Pridala som soľ a mleté čierne korenie.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vymiešala som v smotanu s múkou.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď bol základ uvarený, pridala som smotanu.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Všetko som premiešala a ihneď som pridala ryby. Smotana s múkou potrebuje iba prejsť varom tak dlho, koľko potrebujú povariť ryby. Netreba prudko miešať, aby sa mäso nerozpadlo.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takže som všetko varila 5 min a na záver som pridala oregano a šťavu z pol citrónu.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    K tomuto obedu som podávala kolienka. Zvyknem robiť nokerle s kôprom, no zatiaľ mám kôpor ešte veľmi malý. Prajem vám dobrú chuť.

    Hoki paprikáš (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

klukodvody
Tak jsem dělal paprikáš z kapra a tohle je paráda. Ten z kapra jsem dělal vždycky pro kombajnéry co ke mně chodili na obědy. Ten jsem ale dával jen s chlebem. Moc pěkné díky. Srdečně zdravíme.
haji
Zajímavý recept, neotřelý a určo výborný. Dala bych i s chlebíkem, jak píše Klukodvody. Díky za receptík, milá Izi!
siisa
Ešte som nerobila paprikáš z ryby, ale vyzerá to dobre.....niekedy musím vyskúšať ! Recept sa mi páči :) Si veľmi odvážna, ale kto umí ten si to môže dovoliť. Pekný deň milá Izi :)
izabella929
@siisa , veľmi nám chutila takto pripravená ryba..Možno budeš prekvapená ak ju urobíš takto..Vďaka za komentár.-)
sracz
Nebudem robiť "múdreho", ale ani ja druh ryby "Hoki" nepoznám. O to viac ma láka predstava chutí na jej prípravu i následné ochutnanie. Rád čítam a naozaj často varím, @Izabella929 - milá Izka, aj podľa Teba. Naviac svojim štýlom, no najmä dobrým srdcom a priaznivou dušou, patríš do mojej najužšej rodiny. Ďakujúc Tebe, sa teperím s fúrou nostalgie a doslova sa mojkám so spomienkami. Ryby a Blaškovci vždy patrili a podnes patria ku sebe. Vidím sa ako Šrác kotňak pri Toryse vo vachtárni mojeho dedka Tatuša a s jeho "kvašnimi, aľe aj pečenimi ribami", ako synovec i bratránek u strýka Jendu a jeho rozvetveného potomstva na ČeskoMoravskej vysočine, s jeho pstruhmi a kaprami, ako kadet sapér a strojár v Komárne pod mostom akademika Bechyně v čárde Feribáťu na "halászlé párty" so skupinou mojich konškolákov, ale aj kolegov i podriadených zo susednej Seredi, nuž a napokon aj v motoreste Eva, v nenápadnej Fige, s úžasnými paprikášmi, perkeltami, ale hlavne, s fantastickým personálom. Tam všade som bol doma, tam všade som cítil spriaznenosť sŕdc a duší a veril, že dobrý človek a človečina nie je iba spoločenská fráza! Ďakujem Ti Izka, mám Ťa v úcte, ale aj hlboko vo svojom vnútri! Kvôli ľuďom, s čistou dušou, ako Ty, Varechu.sk neopustím! Všetci ste moja veľká spriaznená rodina!