Hoki paprikáš fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed z ryby Hoki.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby Hoki som nakrájala na menšie kocky.
-
2
Zaliala som ich mliekom a nechala postáť pol hodinu.
-
3
Pripravila som si suroviny na základ paprikášu. Papriku, paradajky a cibuľu som nakrájala.
-
4
Na rajnicu som dala roztopiť maslo. Vždy do neho pridám trošku oleja, aby sa nepripaľovalo.
-
5
Pridala som nakrájanú cibuľu a trošku som ju opiekla do svetlohneda.
-
6
Pridala som papriku a paradajky a za stáleho miešania som všetko spolu podusila.
-
7
K opečenému základu som pridala mletú papriku a ihneď som podliala všetko bielym vínom. Takto pripravený základ som varila 15 minút. Pridala som soľ a mleté čierne korenie.
-
8
Vymiešala som v smotanu s múkou.
-
9
Keď bol základ uvarený, pridala som smotanu.
-
10
Všetko som premiešala a ihneď som pridala ryby. Smotana s múkou potrebuje iba prejsť varom tak dlho, koľko potrebujú povariť ryby. Netreba prudko miešať, aby sa mäso nerozpadlo.
-
11
Takže som všetko varila 5 min a na záver som pridala oregano a šťavu z pol citrónu.
-
12
K tomuto obedu som podávala kolienka. Zvyknem robiť nokerle s kôprom, no zatiaľ mám kôpor ešte veľmi malý. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu