Foto: alzbetty
Štefan k nám prišiel s nečakanou návštevou a nám zostala dilema, čo dobré ponúkneme. Od babky sme vyžobrali s maminou lístkové cesto, v chladničke Zobraziť celý popisŠtefan k nám prišiel s nečakanou návštevou a nám zostala dilema, čo dobré ponúkneme. Od babky sme vyžobrali s maminou lístkové cesto, v chladničke ponachádzali základné suroviny na prežitie a vykúzlili takú dobrotu, že aj moja prieberčivá kamártka sa zalizovala :-)
Postup
-
1
Cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej doske vyvaľkám na obdĺžnik. Potrieme najprv kečupom, posypeme oreganom, korením na pizzu, potrieme trochou taveného syra. Naukladáme kolieska salámy a posypeme celé strúhaným syrom.
- 2
Cesto stočíme do tvaru štrúdle a nakrájame na slimáčiky. Uložím na plech s papierom, potrieme zvrchu aj zboku žĺtkom a posypeme sezamovými semienkami. Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme navrch každého slimáčika. Pečieme, pokým nie sú slimáčiky na povrchu zlatisté.
- 3
TIP: Pri vegetariánskej verzii jednoducho vynecháme salámu a slaninu. Chutia aj napriek tomu vynikajúco. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu