Rýchlozjedené chuťovky

alzbetty - fotkaalzbetty, 29. decembra 2013
Rýchlozjedené chuťovky
Foto: alzbetty

Štefan k nám prišiel s nečakanou návštevou a nám zostala dilema, čo dobré ponúkneme. Od babky sme vyžobrali s maminou lístkové cesto, v chladničke Zobraziť celý popisŠtefan k nám prišiel s nečakanou návštevou a nám zostala dilema, čo dobré ponúkneme. Od babky sme vyžobrali s maminou lístkové cesto, v chladničke ponachádzali základné suroviny na prežitie a vykúzlili takú dobrotu, že aj moja prieberčivá kamártka sa zalizovala :-)

Suroviny

1 bal.
 na potretie
1/2 bal. (bambino)
4-6 PL
150 g na struhanie
100-150 g
50-70 g




Postup

  1. 1

    Cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej doske vyvaľkám na obdĺžnik. Potrieme najprv kečupom, posypeme oreganom, korením na pizzu, potrieme trochou taveného syra. Naukladáme kolieska salámy a posypeme celé strúhaným syrom.

  2. 2

    Cesto stočíme do tvaru štrúdle a nakrájame na slimáčiky. Uložím na plech s papierom, potrieme zvrchu aj zboku žĺtkom a posypeme sezamovými semienkami. Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme navrch každého slimáčika. Pečieme, pokým nie sú slimáčiky na povrchu zlatisté.

  3. 3

    TIP: Pri vegetariánskej verzii jednoducho vynecháme salámu a slaninu. Chutia aj napriek tomu vynikajúco. :-)

Diskusia k receptu

ivav
dobrý nápad, v mrazničke mám cesto a v chladničke suroviny na prežitie, zajtra ich aj ja spravím... Všetkým varecháčom PF 2014 !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia