Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Slovenské vtáčiky fotorecept

mava - bez fotkymava, 30. apríla 2017
Slovenské vtáčiky (fotorecept)
Foto: mava

Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho vyskúšať.

45 minút
príprava
20+50 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
500 g
150 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku si nakrájame na rezne. Pipravíme si ostatné suroviny, huby namočíme.

    Slovenské vtáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku naklepeme na väčšie rezne, posolíme a pokoreníme.

    Slovenské vtáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme pokrájanú cibuľu, trošku popražíme a pridáme namočené huby (ja som ich aj trošku pokrájala na menšie kúsky).

    Slovenské vtáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chvíľku podusíme a pridáme do hrnca s kyslou kapustou, trošku podlejeme vodou a dusíme, asi 20 min.

    Slovenské vtáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podusenú kapustu dáme na rezen.

    Slovenské vtáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso stočíme do rolky, prichitíme špáradlom alebo uviažeme niťou (každýmá svoj spôsob). Rolky poopekáme na panvici na masti, len aby sa zatiahli.

    Slovenské vtáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opečené rolky poukladáme na pekáč, výpek z roliek som trošku podliala vodou a dala som ho na mäso do pekáča. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 40 min., potom odkryjeme a chvíľku zapečieme.

    Slovenské vtáčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso aj kapusta si pustia dosť šťavy. Podávame zo zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Musím se smát, dělala jsem téměř identické - bez relácie, s malými rozdíly v postupu. No vidíš, a ony jsou to slovenské vtáčiky. Výborné!
Ďakujem @mava , že si sem recept pridala. Nebudeš veriť, manželovi sa jedlo páčilo, zavolal ma "to dobre vyzerá, čo to je?" Ja som videla už len keď jedlo nakladali na taniere, tak mám recept :)
Presne som to videla "v tej relácii",jedlo je super.Ja robím z kuracieho mäsa,bez húb a v trojobale.Mám medzi receptami.Aj z krkovičky to musí byť super.

Pridaj komentár k receptu: