Slovenské vtáčiky fotorecept
Foto: mava
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho vyskúšať.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Krkovičku si nakrájame na rezne. Pipravíme si ostatné suroviny, huby namočíme.
-
2
Krkovičku naklepeme na väčšie rezne, posolíme a pokoreníme.
-
3
Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme pokrájanú cibuľu, trošku popražíme a pridáme namočené huby (ja som ich aj trošku pokrájala na menšie kúsky).
-
4
Chvíľku podusíme a pridáme do hrnca s kyslou kapustou, trošku podlejeme vodou a dusíme, asi 20 min.
-
5
Podusenú kapustu dáme na rezen.
-
6
Mäso stočíme do rolky, prichitíme špáradlom alebo uviažeme niťou (každýmá svoj spôsob). Rolky poopekáme na panvici na masti, len aby sa zatiahli.
-
7
Opečené rolky poukladáme na pekáč, výpek z roliek som trošku podliala vodou a dala som ho na mäso do pekáča. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 40 min., potom odkryjeme a chvíľku zapečieme.
-
8
Mäso aj kapusta si pustia dosť šťavy. Podávame zo zemiakovou kašou.
To som si ten názov vymyslela len tak,lebo deti sa stále pýtali,že čo bude na obed.