Chutné a rýchle raňajky alebo čo narýchlo spraviť keď príde návšteva (Pečeňová paštéka s vajcom)

andula31 - fotkaandula31, 26. novembra 2012

Tento recept mám od mamy, doma ho voláme mozoček z pečeňovky. Ako dieťa so toto rýchle a dobré jedlo obľubovala a aj naďalej, a Zobraziť celý popisTento recept mám od mamy, doma ho voláme mozoček z pečeňovky. Ako dieťa so toto rýchle a dobré jedlo obľubovala a aj naďalej, a každému komu som ho pripravila chutilo. Veľmi vhod mi padlo, keď mi prišla neočakávaná návšteva mala som v špajzy pečeňovú paštéku, chlebík a v chladničke vajcia, hneď bolo čo pod zub.

2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks ((konzerva, tzv. Májka) alebo črievko)
2 - 3 ks
1 ks
za hŕstku
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Najprv si orestujeme na panvici cibuľku na oleji, pridáme soľ, aby sa nám cibuľa nepripálila. Orestujeme dozlatova.

  2. 2

    Pridáme pečeňovú paštéku a robíme až kým ako keby do tekuta, ale pozor, aby sa nepripálila. Dáme do zmesi majorán, okoreníme.

  3. 3

    Pridáme vajíčka a miešame až kým nám nevznikne ako keby tvrdšia praženica, mozoček. Môžme podávať na chlebík. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

honestka
to si pamatam z domu, ked som bola este teenager, ale robilo sa to z tkzv. "bravcovej pomazanky", ktora v konzerve stala 1.80 a pamatam si, ze prvy krat som to jedla v Bulharsku na vylete s kamoskami, kde sme si vtedy nosili konzervy bezne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia