Námornícke mäso

peter64 - fotkapeter64, 7. marca 2011

tento recept zohnala manželka ale neviem od koho

Suroviny

400-800 g
30 g
30 g
30 g
80 g
40 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie rezne popreťahujeme prúžkami slaniny,obalíme ich v múke,opečieme na masti.Vyberieme ich a na výpeku opražime pokrájanú zeleninu,pridáme pokrájanú cibuľu,necháme ju zapeniť.Pridáme mäso,vodu, soľ a prikryte dusíme.Mäkké rezne vyberieme,do šťavy pridáme zátrepku z kyslej smotany a múky,povaríme a precedíme na rezne.Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

xanadu1955
@Peter64 milý Peter asi sa Ti pomiešali recepty. Recept nesedí s ingredienciami . Čo spraviť s údenou slaninou, koreňovou zeleninou, bobkovým listom, kyslou smotanou a nie sú tam hríby ani zemiaky
peter64
Ospravedlňujem sa nastala chyba tak je to už opravené ďakujem za upozornenie.
tetrisss
Ja poznam namornicke maso, ale bez zeleniny, len cibula, ale inak presne tak, skus, aj tak je to dobre, lebo podla mna so zeleninou je to skoro ako svieckova.
frona
u nás v práci nám robia námornícke mäso úplne inak. Je to síce z hovädzieho,ktoré je nakrájané na kúsky...skoro ako guláš. Bez zeleniny, bez smotany...a pri podávaní sa posype nakrájaným vajcom natvrdo. K tomu ryža. Ale možno ten Tvoj, @Peter64 ,je správny
nyja
@Peter64 (8.3.2011 18:10)

ďakujem za dlhohľadaný recept. Moja mama mala kuchársku knihu a ja ako malá (asi 13 ročná) som prvýkrát v živote podľa nej varila. Vybrala som si práve recept Námornicke mäso... KK sa kamsi stratila, recept som zabudla, len si pamätám, že to bolo biele. A tu všetci majú námornícke mäso s paradajkovým pretlakom... Zdá sa, že tento recept je ten môj :-) a mám radosť a veľmi pekne ďakujem ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia