tento recept zohnala manželka ale neviem od koho
Postup
-
1
Hovädzie rezne popreťahujeme prúžkami slaniny,obalíme ich v múke,opečieme na masti.Vyberieme ich a na výpeku opražime pokrájanú zeleninu,pridáme pokrájanú cibuľu,necháme ju zapeniť.Pridáme mäso,vodu, soľ a prikryte dusíme.Mäkké rezne vyberieme,do šťavy pridáme zátrepku z kyslej smotany a múky,povaríme a precedíme na rezne.Podávame s ryžou.
ďakujem za dlhohľadaný recept. Moja mama mala kuchársku knihu a ja ako malá (asi 13 ročná) som prvýkrát v živote podľa nej varila. Vybrala som si práve recept Námornicke mäso... KK sa kamsi stratila, recept som zabudla, len si pamätám, že to bolo biele. A tu všetci majú námornícke mäso s paradajkovým pretlakom... Zdá sa, že tento recept je ten môj :-) a mám radosť a veľmi pekne ďakujem ;-)