Ostrá jogurtová křídla

remcula - fotkaremcula, 17. apríla 2016
Ostrá jogurtová křídla
Foto: remcula

Chvíli jsem tady nebyla, na vaření jsem neměla čas, ani náladu. Umřela mi mamka. Ale život jde dál a já si dnes s velkou chutí upekla má oblíbená křídla. Jak jinak, než pikantní, která mám nejraději :-)... @Remcula

2
porcie
30-40 minút
na 250 °C

Suroviny

6 ks
cca 150 g téglik
8 strúčkov
1 ČL
1 ČL (alebo sypké)
1 ČL do marinády
podľa chuti
Kapustový šalát:
1/4 ks
1 ks menšia
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 na pokvapkanie
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na marinádu prošleháme s utřeným česnekem. Křídla osušíme, můžeme je ještě malinko osolit a vložíme je do marinády, ve které je necháme uležet přes noc Troubu vyhřejeme na 250 stupňů a vložíme do ní pekáček s křídly i marinádou. Během pečení podléváme výpekem, poku je potřeba, malinko zakápneme vodou. Pečeme asi 40 minut, ke konci, zhruba na 7 minut zapneme horký vzduch.

  2. 2

    Hlávkové zelí nakrouháme a propláchneme vroucí vodou. Dáme do misky, přidáme sůl, pepř, nasekaný kopr-(může být i sterilizovaný), nastrouháme nahrubo mrkev, ochutíme octem a fruktozou podle chuti a zakápneme olivovým olejem.

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Nádherná a hlavne chutná ukážka Tvojej kuchyne, @remcula Remcuľa milá! Súcitím s Tebou, prijmi, prosím aj moju úprimnú sústrasť; ja som svoju milovanú mamku Aňuci, na nebeské lúky vyprevadil v januári 1979!
úprimnú sústrasť @remcula , poznám tieto straty, sú dosť bolestné. Ale takto to v našich životoch chodí. Želám ti rýchle uzdravenie boľavej duše.
Inak veľmi pekný recept, pikantné krídelká nikdy nesklamú.
Remcula,uprimnu sustrast.Ako pises zivot musi ist dalej cas nezastavis,v tvojej mysli,ale ostava stale s tebou.
Kridelka stoja za vyskusanie ako vsetko tebou pridane5*****
Milá pani Janka,
dovoľte mi reagovať na smutnú udalosť u Vás s Vašou milou maminkou :-(
naplnil sa jej čas, R.I.P
verte mi, čas je nekonečne láskavý a vráti nám našich milovaných v našich spomienkach! prijmite moju hlbokú spoluúčasť!
k receptu:
veľmi dobrý, 5* posielam.

Pripájam sa a úprimnú sústrasť prajem aj ja. Človeku je smutno na duši, keď mu odíde niekto milovaný. Čas všetko zahojí no spomienky ostanú. Ja som zažil podobne v 97 a zrovna v čase rozvodu, keď som aj s dvomi deťmi sám, otca som už nemal. No prežil som, život ide ďalej. Poďme k receptu musí to byť fantastické ja robím takéto podobne kuracie prsia. Priznám sa krídla ma ešte nenapadlo dať takto. Výborný recept 5*. A veľa pekných chvíľ v ďalšom živote.
Milá @remcula , prijmi uprimnú sústrasť, viem presne, ako sa cítiš. My sme s takouto bolesťou bojovali pred 4 rokmi, a stále je to akoby včera. Prajem Ti veľa síl a ďalej budeš žiť z krásnych spomienok. Tie krídelká sú úžasné, ako všetky Tvoje recepty.
Pripájam sa ,prijmi úprimnú sústrasť. Pred pár rokmi odišli do roka manželovi
rodičia a bolo to ťažké, prednedávnom aj môj otec, ale život musí ísť ďalej. Krídelká vyzerajú na "zožratie", super receptík. Ukladám do k.k
Strašně moc vám děkuji. Jste zlatí, jako obyčejně Slováci vždy byli :-). Samozřejmě i Češi, Klukodvody :-). Já se snažím, vím, že nic vrátit nelze a život musí jíd dál. Takže hurá do vaření a krásný den vám všem :-)
@katka78 to napísala veľmi výstižne aj za mňa. Sú udalosti, ktoré človeka neminú a je jedno, či v mladšom, či zrelom veku, bolesť je rovnaká, len sme možno už viac pripravení...čítam práve knihu, ktorá ponúka iný pohľad na smrť, manželovi veľmi pomohla. Je podstatné iba to, ako sa chováme k svojim blízkym za života, ostanú pekné spomienky a treba ísť dopredu - robiť často to, čo nás baví, napľňa, povedzme aj takéto už na pohľad chutne vyzerajúce jedlá. Máš to krásne, @remcula , 5*
taky je zivot, horsie je, ked clovek pochova svoje dieta, aj takych poznam
marinada sa mi paci, vlastne aj salat az na ten kopor, pre mna brrrr
@Remcula přijmi, prosím, moji upřimnou soustrast. Není slov, která by se dala vyslovit tak, aby vše uhladila. Jde jen souznít a být přítomen. Jsem s tebou svým srdcem, cítěním a bude-li potřeba, tak i jakkoliv jinak.
Krásný recept, ukládám.
Krídelká sú mojou najobľúbenejšou časťou z kuraťa, pikantné mám tiež rada, takže príde rad aj na tieto Tvoje. ☺
Jani, príjmi oneskorene úprimnú sústrasť, to je život, recept s touto marinádou si ukladám, už dlho mám chuť na kuracie krídla

Pridaj komentár k receptu: