Foto: sonulienka
Dnes som robila výborné plnené slané palacinky. Cesto nemá chybu skúste.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na palacinky: | |
250 ml |
|
250 ml |
|
1/2 bal |
|
4 ks |
|
trochu |
|
200 g |
|
|
|
|
|
Plnka - ľubovolná ja som mala kačacie pečienky: | |
|
|
|
|
(veľká) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv som si urobila plnku - pokrájala pečienky.
-
2
Nakrájala cibuľu a dala podusiť na troche kačacej masti.
-
3
Keď bola cibuľka rozpražená pridala som pečienky a trochu podusila. Na koniec som pridala mleté čierne korenie, mletú rascu a trocha soli a hotovo.
-
4
Suroviny na palacinky:
-
5
Rozšľahala som vajcia, pridala vodu trochu pošľahala pridala mlieko, soľ čierne korenie a majoránku po troche a znovu dobre rozšľahala. Potom som už len po lyžiciach pridávala múku a za každým dobre šľahala. Hotové cesto je redšie ale nebojte sa také má byť nepridávajte viac múky. Cesto som nechala 30 minút postáť.
-
6
No a robila som palacinky, ktoré som plnila plnkou. Môžete si urobiť plnku podľa seba syrovú so šampiónmi alebo akú máte radi. Tak a toto je náš dnešný obed. Zeleninová polievočka a plnené slané palacinky. Ja som si dala tatarskú omáčku a ostrý kečup ako prílohu, palacinku naplnila a posypala strúhaným syrom.
-
7
Manžel tatarskú a kečup nemusí tak jedol s kvasenou uhorkou. Inak ako prílohu si môžete dať šalátik čo Vám chutí.
-
8
Tak čo skúsite - vrele odporúčam cesto sa nelepí sú tenké a výborné! Manžel hovoril, že sa ani plniť nemusia tak mu chutili.
Šikulka.