
Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením...

Treska so špenátom
Na balkóne v tieni 38°C, pri sporáku sa vydržať nedá, jesť treba, tak nám...

Sous Vide
To je môj prvý pokus Sous Vide so sviečkovej a grilovanej zeleniny + grilovanej červenej repy. Naozaj...

Jahňacie rolované plece
... keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, ...

Vianočná kapustnica
Je to recept, ktorý robím už roky. Pozeral som na vareche, je tu veľa receptov, ale každá...

Bravčový perkelt so sušenými paradajkami
Po dlhom čase som pri príprave mäsa nepoužila tlakový hrniec. Šťavu som ničím nemusela zahustiť.

Sladkokyslé mäso podľa Kristíny Tran
Jednoduché vietnamské sladkokyslé mäso s ryžou nám dnes vo videu predstaví speváčka Kristína Tran.

Veľkonočná polievka
Tento recept som našiel na stránke toprecepty. sk, autor "chaoticka". Varil som ju včera a...

Fit čevapčiči s horčicovou omáčkou
Tento recept mám veľmi rada, lebo je jednoduchý a často ho využívam aj pri grilovačkách v...

Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.

Široké nudle se zelím a gazdovskou slaninou
Čím chutnější slanina a k ní křehké špičaté zelí, tím je jídlo chutnější. Zelí stačí...

Fašírky na môj spôsob
Prišla som navštíviť priateľa do Rakúska, tak mu vymýšľam rôzne dobroty, ktoré musia byť hlavne...

Sekaná pečienka z diviaka
Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...

Tuniakové špagety z jedného pekáča
Jedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko...

Hovädzia cesnaková polievka
Vynikajuca polievka, ktora nielen zasyti, ale aj zahreje a posilni ;-)

Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína
Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a...

Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami
Dolky: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, prelisovaný cesnak,...

Matejovo kura
Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám varil túto dobrotu....

Hovädzie na smotane s brusnicami
Mäso prešpikujeme slaninou a spevníme špagátom. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji...

Morčacie chilli con carne s Pitou
Len taká malá obmena klasiky – zostali mi nejaké odrezky z morčacích pŕs, tak čo...

Jesenné čerenčianske kuriatko
Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A...

Chlebík so surimi (že vraj krabie tyčinky)
Dukanova diéta. Aby som nepridávala len samé sladké dukanovské mlsotinky, pridám môj jeden veľmi obľúbený...

Cesnakové rezne
Celkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo...

Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...

Palacinky Hortobágyi
Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, ...

Bravčové na paradajkovej omáčke so zemiakovými plackami
Z bravčového pliecka som sa pôvodne chystala urobiť klasické mäsovo-ryžové guľky v paradajkovej omáčke. Keďže pliecko...

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...

Mäso v kávovej marináde na sviečkovú
@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste...

Obložené rezne
Rezne naklepeme , osolíme a z jednej strany okoreníme . Potrieme korenenú stranu horčicou . Rezeň obalíme...

Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence
... tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach, kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si...

Francúzska pochúťka s kuracím mäsom
Ďalšia rýchla, zdrava a výborna pochúťka:) Veľmi vhodné ako studený obed, alebo večera pre tých ktorí maju...