Slané kuracie muffinky po dukansky fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 31. mája 2012
Slané kuracie muffinky po dukansky (fotorecept)
Foto: bibia1

Vhodné od I. fázy Dukanovej diéty. Muffiny som robila naraz so Slaným otrubovým koláčom - http://varecha.pravda.sk/recepty/slany-otrubovy-kolac-po-dukansky-fotorecept/28350-recept.html. Použila som teda dvojnásobné množstvo ako je uvedené v recepte. Polovicu som vyliala na plech na koláč, polovicu do muffinovej formy. Uvedené množstvo tu je na 8 ks muffinov.

8/2 dni
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 PL
2 PL
2 ks surové
Plnka:
1/2 ks hotové na pare
20 g
1/2 PL Mikado
Kvások:
1 dcl
10 g čerstvé
2 kv

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postupujeme ako v recepte - link hore. Pripravíme kvások - droždie rozdrvíme v teplom osladenom mlieku, plnku - kuracie prsia nakrájame na kocky, tofu postrúhame na slížiky, nakrájame cibuľovú vňaťku, pridáme koreniny a premiešame s rajčinovým pretlakom.

  2. 2

    Žltky vymiešame dopenista, pridáme kvások, otruby, provensálske bylinky, soľ, vegetu premiešame a pridáme tuhý sneh z bielkov, zľahka premiešame.

  3. 3

    Lyžicou lejeme do silikónovej formy na muffiny do 1/3. Naplníme plnkou

    Slané kuracie muffinky po dukansky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a zalejeme zvyšným cestom.

    Slané kuracie muffinky po dukansky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým nebudú zlaté.

    Slané kuracie muffinky po dukansky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Muffinky si rozdelíme na dva dni - papáme v bielkovinových dňoch Dukanovej diéty od I. fázy. Dobrú chuť.

    Slané kuracie muffinky po dukansky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Chcem sa spýtať na to kuracie mäsko - môže byť aj opražené na teflónke? (všimla som si, že má byť na pare). A ešte - či sa to podarí aj v obyčajnej muffinovej forme, alebo musí byť silikónová :) ďakujem za odpoveď.
Ahojky,
@majushqik - kľudne si mäsko sprav na teflónke, tam nič nepokazíš. Ale k tej forme, ti fakt doporučujem silikónovú, lebo toto cesto nie je ako klasické na muffinky, je také redšie, aj keď nadýchanejšie, prilepí sa ti, a ťažko vyberieš muffinky, ibaže by si si formičky vymastila.

Pridaj komentár k receptu: