Foto: izabella929
Tento recept som dostala od môjho brata, aby som ho vyskúšala..musím potvrdiť, že je to niečo výnimočné..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
3 lyžice |
|
podľa chuti |
|
1/2 kávovej lyžicky |
|
štipka |
|
1/2 litra |
|
1 lyžica pokrájaný |
|
Postup
-
1
Mäso som poriadne umyla, osušila a pokrájala na kocky..na jednej lyžici bravčovej masti som upražila do hneda pokrájanú cubuľu.
-
2
cibuľa má byť upražená do hneda, pozor,,aby nezhorela..
-
3
Do tejto upraženej cibule som pridala 1 lyžicu medu a všetko som pomiešala..po chvíli dusenia a stáleho miešania som pridala 3 lyžice ríbezlový lekvár..
-
4
Všetko treba za stáleho miešania pozorovať, aby to to neprihorelo...keď sa chute spojili, pridala som mäsko...
-
5
Za stáleho pomalého miešania dusím spolu všetko aso 10 min...počas toho miešania sa musí všetko spolu zahustiť, až skoro stratí šťavu. vtedy pridám sol,rascu a mleté čierne korenie...a chvíľku to pomiešam a prilejem 1 dc vína...na tomto sa ti pomaly dusí...
-
6
Pridala som víno a stále pomaly dusím a podlievam..dávam pozor, aby mäsko bolo stále v šťave, teda vo víne..do toho dulášu som nič iné nepridala a všetky suroviny postupne zahustili guláš..pred koncom som pokrájala do gulášu rozmarín...podávam ho s knedlíkmi, ktoré mi zvýšili od Vianoc ..ktoré som podávala k pečenej kačke s dusenou kapustou..dlžkadusenia a podlievania závisí od mäska..mne sa dusilo viac ako 2 hodiny...musím potvrdiť, že je to výborný guláš...podávam k nemu domáce červené vínko.. dobrú chuť..
@Izabella929 ,do nového roku 2012 Ti prajem veľa zdravíčka,šťastíčka,a ešte veľa skvelých receptíkov.Nech Ti to varí!!!
rcp. ma prekvapil hneď, lebo k bravčovému mi skôr pasuje biele, ale bolo to naozaj veľmi dobré. k bielemu vínu by som asi použil pomarančovú zaváraninu, ale to by bolo niečo úplne iné....
v mrazničke ám jelenie, skúsime časom aj my a už teraz viem, že to bude mňamka, alebo - žeby sme rašej kúpili diviačie?