Foto: jody
Momentálne mám obdobie, kedy sa mi nechce variť. Detoxikujem a nechutí mi jesť, ale variť musím, aby priateľ neumrel od hladu. :-) A tak Zobraziť celý popisMomentálne mám obdobie, kedy sa mi nechce variť. Detoxikujem a nechutí mi jesť, ale variť musím, aby priateľ neumrel od hladu. :-) A tak uprednostňujem jedlá, s ktorými nemám moc roboty. Skúste. :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak nahrubo nasekáme.
-
2
Klobásovú zmäs zmiešame s cesnakom a korením.
-
3
Zemiaky obielime a v celku (ak sú priveľké, prekrojíme na polovicu) a uložíme do omasteného pekáča. Posolíme a pokmínujeme.
-
4
Zasypeme cibuľou...
-
5
... a na vrch pokladieme plátky nenaklepaného mäsa, ktoré posolíme.
-
6
Na každé mäso ´natrieme´ klobásový koberček ...
-
7
... a nakoniec ešte posypeme saturejkou.
-
8
Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre až kým nie je mäso mäkké. Ja som striedavo piekla prikryté a odokryté.
-
9
Zvláštna príloha spočíva v tom, že naložíme na tanier mäso a zemiaky a namiesto omáčky polejeme trochou kyslého mlieka (musí byť plnotučné, inak radšej použite kyslú smotanu) a posypeme na koliečka nakrájanými redkvičkami. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu