Bravčové rezne s marhuľami fotorecept
Foto: capko
Aj tak sa dá uvariť. Slovenská exotika z Nového Mesta n./Váhom. Je to kraj marhúľ, tak ich treba využiť nie len do kompótov.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 rezňov (stehno) |
|
|
|
Marináda na mäso: | |
6 strúčikov |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
|
|
1 dcl |
|
Nálev na marhule: | |
250 g (alebo čerstvé) |
|
1,5 dcl |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Ďalej: | |
100 g |
|
1 l |
|
25 g |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Deň vopred si zarobíme nálev na marhule. Dobré ho rozmiešame, aby sa med roztopil a pridáme marhule. Ak použijeme čerstvé marhule, tak tie pokrájame na drobno.
-
2
Z napísaných surovín na mäsovú marinádu, ktoré dobré zmiešame vznikne kaša na potieranie mäsa.
-
3
Rezne naklepať osolíť a natrieť marinádou. Necháme aspoň hodinu postať.
-
4
Na panvicu dáme asi 2 PL oleja a maslo 25 g. Na tom opečieme rezne z každej strany po tri minúty. Vyberieme opečené rezne.
-
5
Na výpek dáme pokrájaný pór zapiecť.
-
6
Teraz opečené rezne uložíme do pekáča a polejeme asi 1,5 dcl vývarom a polovinou marinády z marhúľ. Zakryjeme alobalom a vložíme do horúcej rúry pri 200 °C na 15 - 20 minút.
-
7
Na panvici sa zatiaľ pór orestoval. Pridáme marhule aj so zvyškom nálevu, džem a 2 dcl vývaru a redukujeme podlá hustoty akú omáčku chceme mať, potom to prepasírujeme cez sitko. Ak sa nám to zdá riedke dáme na sporák a ešte redukujeme. Naopak ak je to husté tak pridáme vývar a povaríme.
-
8
U nás k tomu beží zemiaková kaša a mali sme medvedí cesnak tak sme ho do nej dali. Už len naložiť na tanier a môžme obedovať. A ženy ak by manžel nechcel isť k stolu, tak treba priložiť na stôl zvyšok marhuľovice a verte hneď je pri stole.
Diskusia k receptu