Bravčové rezne
Bravčové rezne

Bravčové rezne s marhuľami fotorecept

capko - fotkacapko, 22. apríla 2018
Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept)
Foto: capko

Aj tak sa dá uvariť. Slovenská exotika z Nového Mesta n./Váhom. Je to kraj marhúľ, tak ich treba využiť nie len do kompótov.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

8 rezňov (stehno)
Marináda na mäso:
6 strúčikov
1 PL
1 PL
2 ks
1 PL
1 dcl
Nálev na marhule:
250 g (alebo čerstvé)
1,5 dcl
3 PL
2 PL
Ďalej:
100 g
1 l
25 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Deň vopred si zarobíme nálev na marhule. Dobré ho rozmiešame, aby sa med roztopil a pridáme marhule. Ak použijeme čerstvé marhule, tak tie pokrájame na drobno.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z napísaných surovín na mäsovú marinádu, ktoré dobré zmiešame vznikne kaša na potieranie mäsa.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezne naklepať osolíť a natrieť marinádou. Necháme aspoň hodinu postať.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu dáme asi 2 PL oleja a maslo 25 g. Na tom opečieme rezne z každej strany po tri minúty. Vyberieme opečené rezne.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na výpek dáme pokrájaný pór zapiecť.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz opečené rezne uložíme do pekáča a polejeme asi 1,5 dcl vývarom a polovinou marinády z marhúľ. Zakryjeme alobalom a vložíme do horúcej rúry pri 200 °C na 15 - 20 minút.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvici sa zatiaľ pór orestoval. Pridáme marhule aj so zvyškom nálevu, džem a 2 dcl vývaru a redukujeme podlá hustoty akú omáčku chceme mať, potom to prepasírujeme cez sitko. Ak sa nám to zdá riedke dáme na sporák a ešte redukujeme. Naopak ak je to husté tak pridáme vývar a povaríme.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    U nás k tomu beží zemiaková kaša a mali sme medvedí cesnak tak sme ho do nej dali. Už len naložiť na tanier a môžme obedovať. A ženy ak by manžel nechcel isť k stolu, tak treba priložiť na stôl zvyšok marhuľovice a verte hneď je pri stole.

    Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jerica
Koľko ľudí toľko chutí, ja mám rada kombinácie so sladkým, sú tam v pohode potraviny , vôňa pôrku a jemnosť s kyselkavou chuťou marhúl, je osvieženie pri zmene chuti. Tú prílohu by som zamenila za jazmínovú ryžu, skôr by mi pasovala, a na ryžu granátové jablko. Ináč pekne zrozumyteľne prezentovaný recept.
1x capko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia