Orientálne mäsové batôžky fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 3. februára 2011 19:55
Ďalšie recepty »
Orientálne mäsové batôžky (fotorecept)Foto: sjuz

Možno sa vám to bude zdať ako piplačka, je to však pomerne rýchle jedlo, a veľmi chutné:)! Batôžky sa dajú variť na pare, ale aj smažiť v oleji. Tak isto sa dajú robiť rolky namiesto batôžkov. Tento recept som videla na Paprike, a veľmi ma zaujal.

30 min
príprava
7-10 min
tepelná úprava

Suroviny

250 g mleté
z 1 citróna
1 PL
1 PL
1 menšia
2 strúčiky  pretlačený
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s cesnakom, kôrou z citróna, posekanou vňaťkou, nadrobno pokrájanou čili papričkou, omáčkami a octom.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžový papier navlhčíme z oboch strán - ja som urobila tak, že do misky som si dala vodu, a silikónovou mašľovačkou som natrela papier z oboch strán. Papier potom pekne zmäkne a dá sa tvarovať. Na každý kladieme kôpku mäsa.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme batôžtek, a zviažeme pórom. Môžete si ho aj trošku spariť horúcou vodou, aby zmäkol,a dal sa lepšie tvarovať, ja som viazala so surovým. Bol už trochu zvädnutý:), tak to šlo ľahko, nelámal sa.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravíme všetky batôžky.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Batôžky uložíme do parného hrnca, alebo do bambusového hrnca, a varíme na pare cca 7-10 min. Môžu sa aj vysmážať v oleji, potom budú chrumkavé. Ja som zvolila diétnejšiu verziu na večer:) Podávame s omáčkou k jarným rolkám.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist