Foto: sjuz
Možno sa vám to bude zdať ako piplačka, je to však pomerne rýchle jedlo, a veľmi chutné:)! Batôžky sa dajú variť na pare, ale Zobraziť celý popisMožno sa vám to bude zdať ako piplačka, je to však pomerne rýchle jedlo, a veľmi chutné:)! Batôžky sa dajú variť na pare, ale aj smažiť v oleji. Tak isto sa dajú robiť rolky namiesto batôžkov. Tento recept som videla na Paprike, a veľmi ma zaujal.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s cesnakom, kôrou z citróna, posekanou vňaťkou, nadrobno pokrájanou čili papričkou, omáčkami a octom.
-
2
Ryžový papier navlhčíme z oboch strán - ja som urobila tak, že do misky som si dala vodu, a silikónovou mašľovačkou som natrela papier z oboch strán. Papier potom pekne zmäkne a dá sa tvarovať. Na každý kladieme kôpku mäsa.
-
3
Urobíme batôžtek, a zviažeme pórom. Môžete si ho aj trošku spariť horúcou vodou, aby zmäkol,a dal sa lepšie tvarovať, ja som viazala so surovým. Bol už trochu zvädnutý:), tak to šlo ľahko, nelámal sa.
-
4
Takto pripravíme všetky batôžky.
-
5
Batôžky uložíme do parného hrnca, alebo do bambusového hrnca, a varíme na pare cca 7-10 min. Môžu sa aj vysmážať v oleji, potom budú chrumkavé. Ja som zvolila diétnejšiu verziu na večer:) Podávame s omáčkou k jarným rolkám.
Tie kôpky neboli veľké, a tiež som premýšľala, ako dlho to robiť - v TV totiž robil toto v bambusovom hrnci na pare asi 5 minút...a zdalo sa mi to málo, ale 10 stačilo:), veď môžete nechať aj dlhšie o pár minút...
Mäsko som mala miešané bravčové s hov. Ale chuťovo to bolo úplne super, škoda, že sme ich nemali viac...:)