Pečený bôčik s orechovou plnkou

bejgi - fotkabejgi, 10. februára 2012
Pečený bôčik s orechovou plnkou
Foto: bejgi

Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že čo z neho, tento recept, ma zaujal hlavne kvôli plnke, pečený bôčik robí určite každý z vás, tak som vyskúšala a chutilo veľmi :)

10
porcií
180-200 minút
príprava
120-150 minút
na 175-220 °C

Suroviny

1,5 kg
Plnka:
3 ks /žemle/
100 ml vlažné
2 ks
5 strúčik
120 g
 , rozmarín
Na potretie:
2 čl
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné ingrediencie na recept.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 1
  2. 2

    Bravčový bôčik umyjeme, osušíme a narežeme miesto na plnku.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 2
  3. 3

    Žemle /rožky/ z predchádzajúceho dňa nakrájame na kocky zalejeme teplým mliekom, pridáme vajcia, orechy pomleté aj osekané, korenie a bylinky.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešame a naplníme kapsu bôčika.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 4
  5. 5

    Otvor uzavrieme špáratkami alebo kuchynskými ihlicami, osolíme a rozpučeným cesnakom potrieme.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 5
  6. 6

    Plnený bôčik otočíme a jemne narežeme kožu v oboch smeroch a potrieme medom zmiešaným s octom.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme do pekáča.Pečieme v predhriatej trúbe na 175 stupňov C, 1,5 hod. pod pokrievkou a 1/2 hod. bez pokrievky dopiecť do zlatistá. Počas pečenie priebežne povrch natierame med+ocot a poslednú pol hodinu výpekom.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Dobrú chuť!

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 8

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
pekný bôčik tá plnka je zaujímava - pridaním orecho pretože ja robím tú istú ale bez orechov neviem ani si predstaviť akú chuť to dáva ale iste dobrú . a ešte ma zaujal ten ocot v potieraní aký význam to má , ten med zvyknem použiť, ale ocot som ešte nepoužila takouto formou. .....
Tá hlavná fotka je pre mňa veľmi provokatívna....mne by stačila len tá koža s chlebom a uhorkou :-) Recept je ale zaujímavý, neviem si tú chuť predstaviť.
@afataga , ešte si môžeš urobiť, kým nieje pôst ;) @helca103zjec plnku a mäsko daruj :) @babkamt , veď ty ho upečieš lepšie ako ja :) ale neboj, raz pojdem okolo teba a donesiem :))) Zajtra sa chystám na tie tvoje fajné žemličky tak mi drž palce :) @palokuchki , skús, môžeš aj z obyčajných rohlíkov :)

Pridaj komentár k receptu: