Pečený bôčik s orechovou plnkou

bejgi - fotkabejgi, 10. februára 2012
Pečený bôčik s orechovou plnkou
Foto: bejgi

Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že čo z neho, tento recept, ma zaujal hlavne kvôli Zobraziť celý popis Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že čo z neho, tento recept, ma zaujal hlavne kvôli plnke, pečený bôčik robí určite každý z vás, tak som vyskúšala a chutilo veľmi :)

10
porcií
180-200 minút
príprava
120-150 minút
na 175-220 °C

Suroviny

1,5 kg
Plnka:
3 ks /žemle/
100 ml vlažné
2 ks
5 strúčik
120 g
 , rozmarín
Na potretie:
2 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné ingrediencie na recept.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 1
  2. 2

    Bravčový bôčik umyjeme, osušíme a narežeme miesto na plnku.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 2
  3. 3

    Žemle /rožky/ z predchádzajúceho dňa nakrájame na kocky zalejeme teplým mliekom, pridáme vajcia, orechy pomleté aj osekané, korenie a bylinky.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešame a naplníme kapsu bôčika.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 4
  5. 5

    Otvor uzavrieme špáratkami alebo kuchynskými ihlicami, osolíme a rozpučeným cesnakom potrieme.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 5
  6. 6

    Plnený bôčik otočíme a jemne narežeme kožu v oboch smeroch a potrieme medom zmiešaným s octom.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme do pekáča.Pečieme v predhriatej trúbe na 175 stupňov C, 1,5 hod. pod pokrievkou a 1/2 hod. bez pokrievky dopiecť do zlatistá. Počas pečenie priebežne povrch natierame med+ocot a poslednú pol hodinu výpekom.

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Dobrú chuť!

    Pečený bôčik s orechovou plnkou - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
tá plnka je ozaj zaujímavá, vyzerá to dobre :-)
marijanka712
pekný bôčik tá plnka je zaujímava - pridaním orecho pretože ja robím tú istú ale bez orechov neviem ani si predstaviť akú chuť to dáva ale iste dobrú . a ešte ma zaujal ten ocot v potieraní aký význam to má , ten med zvyknem použiť, ale ocot som ešte nepoužila takouto formou. .....
cistinka
Tá hlavná fotka je pre mňa veľmi provokatívna....mne by stačila len tá koža s chlebom a uhorkou :-) Recept je ale zaujímavý, neviem si tú chuť predstaviť.
radulienka
Oje, bôčik patril k jedlám chudákov, ale v tejto verzii je to pre kráľov..
To vyskúšam...
cica2
nezvyknem robievať bôčik ale tento tvoj vyzerá tak úžasne, že by som ani teraz neodolala :-)
bejgi
veď ani ja @cica2 , nerobím to často, tak 2x do roka, moji chlapci majú vianoce :)))
afataga
aj ja by som mala vianoce :-) ked obcas natrafim na pekny bocik, peciem ho klasickym sposobom, vyskusam ja tento rcp
helca103
ja sa bôčiku vyhýbam , nemám rada mastné mäso ale toto vypadá veľmi dobre hlavne tá plnka ma zaujala.
babkamt
Keby si nebývala tak ďaleko..... Neostáva mi nič iné len si ho musím sama upiecť. Ukladám do kk.
palokuchki
Ja sa chystam piect bocik dneska. Asi vyskusam tvoju plnku. Vyzera velmi chutne.
bejgi
@afataga , ešte si môžeš urobiť, kým nieje pôst ;) @helca103zjec plnku a mäsko daruj :) @babkamt , veď ty ho upečieš lepšie ako ja :) ale neboj, raz pojdem okolo teba a donesiem :))) Zajtra sa chystám na tie tvoje fajné žemličky tak mi drž palce :) @palokuchki , skús, môžeš aj z obyčajných rohlíkov :)
afataga
@bejgi mne je jedno ci je post, ani neviem kedy je, v tomto som uplny analfabet :-)
tinca
to úvodné foto je priam provokácia, krásne vypečený:)
modrykamen
Už som to dávno nerobil (racionálne a diétne stravovanie?). Ďakujem za pripomenutie.