Foto: bejgi
Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že čo z neho, tento recept, ma zaujal hlavne kvôli Zobraziť celý popis Manžel doniesol od kolegu krásny adidas 3 kilový bôčik, tak som premýšlala, že čo z neho, tento recept, ma zaujal hlavne kvôli plnke, pečený bôčik robí určite každý z vás, tak som vyskúšala a chutilo veľmi :)
porcií
príprava
na 175-220 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
Plnka: | |
3 ks /žemle/ |
|
100 ml vlažné |
|
2 ks |
|
5 strúčik |
|
120 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
, rozmarín |
|
|
|
Na potretie: | |
2 čl |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné ingrediencie na recept.
-
2
Bravčový bôčik umyjeme, osušíme a narežeme miesto na plnku.
-
3
Žemle /rožky/ z predchádzajúceho dňa nakrájame na kocky zalejeme teplým mliekom, pridáme vajcia, orechy pomleté aj osekané, korenie a bylinky.
-
4
Dobre premiešame a naplníme kapsu bôčika.
-
5
Otvor uzavrieme špáratkami alebo kuchynskými ihlicami, osolíme a rozpučeným cesnakom potrieme.
-
6
Plnený bôčik otočíme a jemne narežeme kožu v oboch smeroch a potrieme medom zmiešaným s octom.
-
7
Uložíme do pekáča.Pečieme v predhriatej trúbe na 175 stupňov C, 1,5 hod. pod pokrievkou a 1/2 hod. bez pokrievky dopiecť do zlatistá. Počas pečenie priebežne povrch natierame med+ocot a poslednú pol hodinu výpekom.
-
8
Po upečení podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Dobrú chuť!
To vyskúšam...