Bravčová pečienka so zemiakmi fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 24. júla 2010
Bravčová pečienka so zemiakmi (fotorecept)
Foto: andy54

Recept ma naučila moja mama, takže je najlepší na svete. :-)

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1,5 kg




Postup

  1. 1

    Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, aby sa nám dobre prepiekla.

    Bravčová pečienka so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečieme si ju z oboch strán. Jeden kúsok si vyberieme, prekrojíme a keď v strede nieje krvavá, je hotová. Pečienky vyberieme a necháme olej odkvapkať. V šupke si uvaríme zemiaky. Očistíme, roztlačíme a osolíme.

    Bravčová pečienka so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si cibuľu na krúžky, alebo nadrobno.

    Bravčová pečienka so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zemiakmi. Ako prílohu odporúčam cibuľu a horčicu.

    Bravčová pečienka so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

celka
Játru ráda dělám, protože je rychle hotová. Úplně cítím tu chuť pečené játry, když vídím Tvé foto.
tinca
@andy nerozumiem, tú cibuľku podávaš surovú a pečeň nerestuješ na cubuľke??
tinca
@andy prepáč neber otázku v úvahu, lavné foto jasne hovorí, že áno
alzbetka2
pamätám sa, v závodnej jedálni tiež podávali ako prílohu k mäsu cibuľu s horčicou, ale bolo to pomiešané a ešte niečím prichutené a podávali to tuším k čevapčiči
marienka44
Poradi mi niekto, ako sa odblanuje pred pripravou bravcova pecienka? Treba ju sparit? Vsade v receptoch sa pise, ze pecienku najprv odblanime. Mne sa to da len ciastocne, blanka na povrchu sa trha, orezovat je skoda.
jody
Odblaňujem len hovädziu, bravčovú ani netreba.