Foto: jarkavlad
Mám rada rýchle a chutné jedlá a táto čína určite patrí medzi ne :) Priateľ sa dokonca naučil jesť aj paličkami, ako mu veľmi Zobraziť celý popisMám rada rýchle a chutné jedlá a táto čína určite patrí medzi ne :) Priateľ sa dokonca naučil jesť aj paličkami, ako mu veľmi chutila :) Mäsko môžte dať aj morčacie. Nakoľko ja moc bravčové nejem, tak dávam kuracie, alebo morčacie, ktoré je ľahšie :) A úplne najlepšia je z čerstvej zeleninky zo záhrady a z mäska z domáceho chovu. Prajem dobrú chuť :P
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriky si nakrájame na prúžky (pekne vyzerajú farebné papriky, ja som použila žltú, zelenú, červenú aj oranžovú) a restujeme na oleji do mäkka.
-
2
Keď nám paprika mäkne, tak si zatiaľ pokrájame kuracie prsia na malé kocky a dusíme na troške oleja kým sa nám mäsko neuvarí. Potom pridáme kari korenie a sójovú omáčku (samozrejme podľa chuti, kto má rád slanšie, môže dať viac sójovej omáčky) a dusíme ešte asi 10 minút.
-
3
Keď už máme papriku mäkkú, pridáme do nej na štvrťkolieska nakrájané paradajky a podusíme, kým nám aj tie nezmäknú.
-
4
Na koniec do hrnca s paprikou a paradajkami šupneme mäsko, premiešame aby sa nám chute spojili a môžme odstaviť. Podávame s ryžou (ja mám najradšej guľatozrnnú ryžu, ktorú si uvarím s väčším množstvom vody, aby bola mäkšia a trošku sa lepila, lebo potom sa to lepšie chytá paličkami :) )
ale nenechaj sa odradit
Na čínske jedlá chodím rád preto , lebo zelenina je tam " chrumkavá "
Ak by si tú papriku a rajčiny len orestovala , bolo by to bez komentárov.
Aj Taliani varia špagety " all dente " a nie na kašu , hoci chuťovo to môže byť veľmi podobné s orgiinálnou boloňskou omáčkou.