Zdravé mäsové guľky fotorecept

eldina - fotkaeldina, 21. novembra 2012
Zdravé mäsové guľky (fotorecept)
Foto: eldina

preto zdravé, lebo sú varené...

10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1/2 kg
1 ks
2 šálky
1 strúčik
1 ks surové
podľa potreby  alebo kukuričná múka
1 ks
1/2 bal.
Omáčka:
2 ks
podľa potreby
400 ml alebo jogurt

Online leták

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: /na úvod upozorním, že miery potravín si môžte prispôsobiť podľa seba, mäso-akékoľvek, do mäsa pridať pre chuť- čo len chcete/....:) a klasika Eldina: prášok do pečiva zabudla pridať....:)

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    /najprv dať do veľkého hrnca zovrieť vodu/ guľky sa v nej budú variť/ ---------------------do druhého /menšieho/ hrnca dať variť dalšiu vodu, ked zovrie, povariť v nej max 5 min ryžu

  3. 3

    potom pokrájanú cibuľu osmažiť na oleji, pridať do mletého mäsa /mala som mleté bravčové stehno, nakoľko bolo len o pár centov drahšie ako pliecko, tým pádom nebolo "tučné"/...do ktorého pridať postrúhanú mrkvu,pokrájaný cesnak,vajce, dochutiť/koreniny/ podľa seba...pridať prevarenú ryžu /tu mal ísť aj PDP/ potom trochu strúhanky či kukuričnej múky/p.p./..tvarovať guľky, veľkosti pingpongovej loptičky

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    guličky pomaly vložiť do vriacej vody a variť na slabom plameni cca 15 minút

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    medzitým zmiešať kyslú smotanu, vajcia a postrúhaný syr/mala som údený/-dochutiť podľa seba

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    uvarené guličky vybrať, uložiť na vymastený plech

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    poliať smotanou...ak chcete nezdravšiu verziu--položte na mäsové guličky plátky slaniny....:)

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zapekať na 170 °C cca 3O minút/ podľa potreby/

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    podávať s čímkoľvek...:)...ja som s chlebom, lebo v mäse už je ryža a šalátom........ čas prípravy je orientačný, lebo som tam nevedela zadať aj varenie, aj pečenie..všetko dokopy bolo do 1 hodiny....do času prípravy som zahrnula prípravu guliek, kým sa nevarili.......a ešte malá rada- vodu, v ktorej sa varili mäsové guľky, môžte využiť na prípravu výbornej polievky..

    Zdravé mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

izabella929
eldina, podobné fguľky robím do kapustnice aj do vývarov...len bez PDP...vyzerajú pekne.-)) iste sú aj chutné.-)
ariela6
tiež ich robievam ale v paradjkovej kapuste su fajn
hubata
Guľky s mrkvou nepoznám, asi urobí inakšiu chuť a už sa potom nehodia tieto guľky k paradajkovej kapuste. Takto zapečené sú inej chuti, je to pre mňa novinka, receptík je krásne aj nafotený, aj postup zrozumiteľný - no jedným slovom si šikuľka. Ukladám do KK a teším sa ako prekvapím rodinu ..... Vďaka.
silvia68
tak toto vyskúšam, čo najskôr, musia byť dobré, a hlavne nie sú vyprážané, mnam
tothka
Toto som doteraz nepoznala, môže to byť dobré. Oplatí sa vyskúšať.
ebaka
ja určite vyskúšam,varím guľky v paradajkovej omáčke ,ale to je o inom...a šalátik k tomu,mňam
afataga
mozu byt dobre, ja si myslim, ze ich netreba aj varit aj piect, ved v rure nemaju inu sancu, iba sa upiect, ja robievam fasirky v rure a vzdy su upecene aj vnutri, vyskusaj nabuduce zo dve gulky a uvidis, lebo podla mna si pridavas robotu navyse :-)
eldina
@afataga išla tam surová ryža, tá sa niekde musela uvariť...preto najprv varenie... v trúbe už len opekanie
dodo46
Určite vyskúšam - aj ja chcem mať zdravé guľky !!
dodo46
@eldina
som rád, že som ťa trochu rozosmial. Takéto zdravé a veselé recepty môžeš posielať aj naďalej.
neposed
paci sa mi to, vdaka za recept a premieru budu mat tuto nedelu.
afataga
aha, prepac, ta surova ryza mi unikla, keby sa dala varena, bolo by to ine, mala som si to riadne precitat :-)
evanaaa
Takéto som nejedla....je to zaujímavá tá príprava. Ale páči sa mi aj verzia od @afataga , stačilo by len trochu viac povariť ryžu. Inak, mne sa zdá veľa dva hrnčeky ( á štvrť litra?), nie je viac ryže potom ako mäsa, ja totiž dávam hrnček na kilo mäsa, aj to je dosť.
1x staja