Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke fotorecept
Foto: eviana
...také trošku iné kuracie rezne :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
Marináda: | |
200 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL (dľa chuti) |
|
Obal: | |
6 ks (alebo žemle) |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
Na vysmážanie: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia opláchneme a osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Nakrájame ich na rezne - neklepala som, len som ich rozkrajala na tenšie plátky - ako sa mi podarilo.
-
2
Pripravíme si marinádu - všetky suroviny jednoducho zmiešame dohromady.
-
3
Mäso postupne vkladáme do uzatváracej nádoby a potierame marinádou.
-
4
...až kým neminieme všetky plátky mäsa a všetku marinádu. Uzavrieme nádobu a vložíme minimálne na 24 hodín do chladničky, nech chute poriadne prestúpia mäsom.
-
5
Na druhý deň si spravíme strúhanku z čerstvých rožkov.
-
6
...nevadí, že nie je úplne jemná - má to svoje čaro. Pripravíme si parmezán
-
7
...nastrúhame ho na jemno, vmiešame spolu so strúhanou citrónovu kôrou do strúhanky
-
8
...na rozpálenú panvicu dáme maslo a bravčovú masť (tá zabráni maslu prepalovať sa)
-
9
...mäso z marinády vyberáme rovno do strúhankovej zmesi, poriadne z oboch strán obalíme
-
10
...a do červena vysmažíme v rozohriatom tuku (stačí max 5-6 minut z každej strany)
-
11
...vysmažené zbavíme prebytočného tuku pomocou kuchynských papierových utierok. Rezne sú krehké, šťavnaté, voňavé a úžasne chrumkavé :)
Super. Navarila si presne podľa môjho gusta. Perfektný obal, výborná skladba korenín v marináde. Akurátna doba smaženia, aby rezne zostali šťavnaté. Cez víkend urobím, len vymením ryžu za zemiačiky, ktoré mám radšej. Výsledok dám vedieť. Na Tvoje rcp. si zakladám v KK zvlášť rubriku. Skladám Ti poklonu. Pekný deň Ti prajem.
@svedka , vieš ako sa vraví, keď dvaja robia to isté, nie je to to isté :) Zľakla som sa, že som dala identický recept ako si pridala Ty, ale medzi Tvojimi receptami som ho nenašla, tak som si vydýchla... nerada by som Ťa nechtiac "vykrádala" :)
@afataga , keď pôjdeš okolo daj echo, veľmi rada Ti také zrobím, ďakujem :)
@megdesign , ďakujem Marcelino, snažím sa :) Pokojne skús aj s prsiami, aspoň jedno prso obetuj na experiment, garantujem Ti, že ak dodržíš v recepte uvedený postup, nič suché nebude :)
@daguska , dnes tam ešte zo 3-4 kúsky zostali a idem k nim na večeru chlapovi spraviť opekané zemiaky... hodia sa k tomu. Ďakujem Ti za milé slová, budem rada ak vyskúšaš a dáš vedieť ako chutilo :)
@bramborka moja, poteší ma, ak skúsiš a ešte viac ak Vám zachutí :)
@frezia68 , srdénko som presvedčená o tom, že Ty aj s s použitím pre Teba vhodných surovín spravíš z tohto rezňa skvelú papanicu... Mrzí ma, že nemôžeš tú marinádu, neskutočnú službu spravila mäsku smotana, možno kokosové mlieko by poslúžilo ako náhrada? Netuším. Ďakujem Ti za milé slová uznania, veľmi si ma potešila ♥
@elysienka , teším sa, že si si aj Ty u mňa nejakú inšpiráciu našla, stojí to za vyskúšanie, verím, že z nich budete nadšení ako sme boli my všetci. Citróna sa neboj, do marinády daj, do strúhanky už nemusíš... aj ten spravil mäsku službu. Budem sa tešiť na Vaše dojmy. Ďakujem za dôveru a milé slová :)
@cesminkaz , spravil mi veľkú radosť Tvoj komentár, ďakujem Ti zaň. Budem veľmi rada ak tieto rezne vyskúšaš a keď Vám bude chutiť bude mi to zadosťučinením za Tvoje skvelé recepty, ktoré boli zasa pre nás pochúťkami :) Veru strúhanka z čerstvých rožkov je oveľa chutnejšia ako zo suchých. Mám pocit, že aj viedenské rezne by sa v takej mali obalovať. Takáto strúhanka nenasiakne toľko oleja ako tá zo suchých rožkov. A spraví fakt super chrumkavý obal. Opáč moja... a potom mi prosím daj vedieť Vaše dojmy z tohto jedla. Budem v očakávaní :)
@luss44 , poznám aj jogurtovú marinádu, tiež som párkrát robila... ale vieš ako to je so mnou a kyslou smotanou - všade by som ju zakomponovala... tak mi napadla takáto marináda a vyšlo to nad moje očakávania. Ďakujem za Tvoje milé slová... ohlás sa hocikedy, zemiaky Ti rada spravím, ani môjmu chlapovi nemusíš z taniera poťahovať a za rezeň meniť :)))
@mesiar50 , Lacko priateľu, ďakujem, si milý :)
@sara8 , vďaka za informáciu :)
@havino , čestné pionierske :))) opáč moja a neobanuješ. Budem sa tešiť na Tvoje dojmy a pojmy :) Viem, že Ty nevravíš do vetra, Ty žena činu si :)
@methi , vďaka :)
www.reluctantgourmet.com/panko-bread-crumbs/...
@bramborka , Andrejka si mi radosť spravila Tvojim komentárom, veľmi sa teším, že Vám chutilo. Ten údený oštiepok tomu musel spraviť fajnú chuť (z jarmoku zázrivský tipujem :)), dobre si to vymyslela. Ak ich dáš na papier na pečenie do rúry, s ventilátorom za cca 10 min, otočiť na druhú stranu a detto 10 min tiež budú skvelé - vyskúšaj, netreba vysmážať :) Ďakujem za odvahu vyskúšať aj za podelenie sa so svojimi dojmami z nich ♥