Foto: bobox
Niečo podobné nám občas robia v závodnej jedálni, ja som si recept upravil na svoje chute. Nie je to však nič nové ani prevratné Zobraziť celý popisNiečo podobné nám občas robia v závodnej jedálni, ja som si recept upravil na svoje chute. Nie je to však nič nové ani prevratné len chutné
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí nakrájame na kolieska alebo hranolčeky. Mleté mäso zmiešame s korením, mletou paprikou a lisovaným cesnakom, necháme chvíľu odležať. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme mäsovú zmes ,korenie na špagety,cesnak pretlačený(alebo granulovaný), kečup podľa chuti a podusíme. Paradajku nakrájame na menšie kocky alebo kolieska. Zapekaciu misu vytrieme olejom navrstvíme časť zemiakov (asi 1/2),podľa chuti prisolíme. Na vrstvu zemiakov dáme polovicu strúhaného syra, rozotrieme mäsovú zmes, prikryjeme paradajkami a následne druhou časťou zemiakov. Povrch zemiakov ešte trošku osolíme,pokvapkáme troškou oleja a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme do zlatista. Celé to môžeme aj preliať rozšľahaným vajíčkom so smotanou.
Diskusia k receptu