Bravčové na paradajkách fotorecept

sracz - fotkasracz, 1. júna 2016
Bravčové na paradajkách (fotorecept)
Foto: sracz

S priateľom Lacom Mäsiarom, alias @mesiar50 sme pred týždňom pocítili rovnaký pocit chuti po bravčovom na zeleninovom podklade. Mám rád spriaznenosť duší aj na Zobraziť celý popisS priateľom Lacom Mäsiarom, alias @mesiar50 sme pred týždňom pocítili rovnaký pocit chuti po bravčovom na zeleninovom podklade. Mám rád spriaznenosť duší aj na diaľku. Teraz to je „duel“ Tulipána z NL a Kukurice z IA. Ja som zvolil paradajky bez kože a šampiňóny. Slovenskú ryžu s luskami mladej fazuľky a čerstvou petržlenovou vňaťou, ako prílohu. Čas prípravy som skrátil i použitím konzervovaných polotovarov, čo na výslednom chuťovom efekte vôbec neubralo. Aj tak sa dá i „tak še da“! Vyskúšajte!

6-8
porcií
12-15 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 PL
1200 - 1500 g (medzirebro)
2 ks
4 - 5 pretlačených strúčikov
411 g
1 ČL
1 PL
1 PL
1 ČL
podľa chuti g
2 PL
500 - 600 ml
327 ml
1 ks
Príloha:
podľa potreby g




Postup

  1. 1

    podarilo sa mi za „usmievavú“ cenu kúpiť balenie nádherného medzirebrového bravčového mäsa. Často ho používam aj do guláľov a paprikášov, lebo aj po tepelnej úprave je šťavnaté a lahodné. V kombinácii s hovädzím môčingom (labsárom), ktorý však musíte pripraviť aspoň s 90´ predstihom, získate gastronomickú lahôdku bonity najvyššieho stupňa!

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäso som podľa želania najkrajšej pani, pre ktorú aj varievam, pokrájal na 50÷60 mm kúsky, „naj je do čeho kusnuc“ a do biela ich zatiahol na olejovomasťovej horúcej emulzii

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som ich povyberal na pomocnú podložku, do výpeku som nastrúhal dve stredné červené cibule, pretlačil štyri strúčiky cesnaku, premiešal a 3÷4´ podusil

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cibuľovo-cesnakový základ som nadstavil už pokrájanými konzervovanými paradajkami bez kože, premiešal a nechal tepelne vyrovnať

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    teraz som do hrnca vrátil „zatiahnuté“ kúsky mäsa, prstami ich osolil a zasypal všetkými koreninami

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po premiešaní 5÷7´ spoločne podusil, zalial kuracím vývarom a skoro hodinku, na malom stupni tepelného zdroja, nechal uvariť

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    „dielo“ som dokončil pokrájanými kúskami konzervovaných šampiňónov,

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zahustil postrúhaným surovým zemiakom, zamiešal, nechal prevrieť, dochutil soľou a pod pokrievkou nechal odpočinúť,

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    než som pripravil prílohu, ktorú si Vám dovolím predstaviť aj v samostatnom rcp;

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    než som pripravil servírovanie

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    cibuľky všetkých piatich „zmijovcov“ v zdraví prežili zimu a po zasadení sa postupne mi „palmičkujú“!

    Bravčové na paradajkách (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

monty469
Hm, vyzerá to lákavo a vonia to až na východ. Ukladám a ak príde na to čas, tak aj urobím.
klukodvody
No a tohle k té Tvé rýži a člověk musí být v sedmém nebi. Tak příteli a kamaráde majtě sa všetci fajnovo a srdečně pozdravujeme.
jack
Super,super,super fajnotka.Príde na to čas.
marta23
Ďakujem za "dráždivý" moc fajný recept ako inšpiráciu.
patroveckypitrs
Ja som taký kôň takto na noc pozerať takéto plnohviezdičkové dobroty. Teraz budem zle spať, lebo sa mi bude snívať o takýchto dobrotách.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia