Foto: sracz
S priateľom Lacom Mäsiarom, alias @mesiar50 sme pred týždňom pocítili rovnaký pocit chuti po bravčovom na zeleninovom podklade. Mám rád spriaznenosť duší aj na Zobraziť celý popisS priateľom Lacom Mäsiarom, alias @mesiar50 sme pred týždňom pocítili rovnaký pocit chuti po bravčovom na zeleninovom podklade. Mám rád spriaznenosť duší aj na diaľku. Teraz to je „duel“ Tulipána z NL a Kukurice z IA. Ja som zvolil paradajky bez kože a šampiňóny. Slovenskú ryžu s luskami mladej fazuľky a čerstvou petržlenovou vňaťou, ako prílohu. Čas prípravy som skrátil i použitím konzervovaných polotovarov, čo na výslednom chuťovom efekte vôbec neubralo. Aj tak sa dá i „tak še da“! Vyskúšajte!
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
2 PL |
|
1200 - 1500 g (medzirebro) |
|
2 ks |
|
4 - 5 pretlačených strúčikov |
|
411 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti g |
|
2 PL |
|
500 - 600 ml |
|
327 ml |
|
1 ks |
|
Príloha: | |
podľa potreby g |
|
Postup
-
1
podarilo sa mi za „usmievavú“ cenu kúpiť balenie nádherného medzirebrového bravčového mäsa. Často ho používam aj do guláľov a paprikášov, lebo aj po tepelnej úprave je šťavnaté a lahodné. V kombinácii s hovädzím môčingom (labsárom), ktorý však musíte pripraviť aspoň s 90´ predstihom, získate gastronomickú lahôdku bonity najvyššieho stupňa!
-
2
mäso som podľa želania najkrajšej pani, pre ktorú aj varievam, pokrájal na 50÷60 mm kúsky, „naj je do čeho kusnuc“ a do biela ich zatiahol na olejovomasťovej horúcej emulzii
-
3
potom som ich povyberal na pomocnú podložku, do výpeku som nastrúhal dve stredné červené cibule, pretlačil štyri strúčiky cesnaku, premiešal a 3÷4´ podusil
-
4
cibuľovo-cesnakový základ som nadstavil už pokrájanými konzervovanými paradajkami bez kože, premiešal a nechal tepelne vyrovnať
-
5
teraz som do hrnca vrátil „zatiahnuté“ kúsky mäsa, prstami ich osolil a zasypal všetkými koreninami
-
6
po premiešaní 5÷7´ spoločne podusil, zalial kuracím vývarom a skoro hodinku, na malom stupni tepelného zdroja, nechal uvariť
-
7
„dielo“ som dokončil pokrájanými kúskami konzervovaných šampiňónov,
-
8
zahustil postrúhaným surovým zemiakom, zamiešal, nechal prevrieť, dochutil soľou a pod pokrievkou nechal odpočinúť,
-
9
než som pripravil prílohu, ktorú si Vám dovolím predstaviť aj v samostatnom rcp;
-
10
než som pripravil servírovanie
-
11
cibuľky všetkých piatich „zmijovcov“ v zdraví prežili zimu a po zasadení sa postupne mi „palmičkujú“!
Diskusia k receptu