Rezníky naopak

marrry - fotkamarrry, 2. decembra 2013
Rezníky naopak
Foto: marrry

Toto jedlo je pre každého, koho už omrzeli klasické nedeľné rezne :) Naučila ma ich robiť moja mamička a musím povedať, že tieto rezne chutia Zobraziť celý popisToto jedlo je pre každého, koho už omrzeli klasické nedeľné rezne :) Naučila ma ich robiť moja mamička a musím povedať, že tieto rezne chutia naozaj každému

5
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
 na vysmážanie
 na obalenie
1 dlhý tenký plátok




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájame na klasické rezne, vyklepeme osolíme, a obalime v struhanke.

  2. 2

    Dáme si rozohriať v panvici olej.V miske si rozšlaháme vajíčka. Keď je olej rozpálený, mäsko vložíme do vajíčka a prudko opečieme na panvici.

  3. 3

    Opražené mäsko dáme na plech. Na rezne dáme na kolieska nakrájanú cibuľu ( červenú a klasickú bielu), plátky šunky a slaninky. Na plech a rezne vylejeme výpek z panvice a dáme upiecť do rúry.

  4. 4

    Tieto rezne majú veľa možností na prípravu podla chuti môžete pridať aj syr na zapečenie. Podávama so zemiakovou kašou, ryžou alebo slovenským šalátom. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

kimlo
Robievam to roky...kedysi tusim v TV receptari bol tento recept, je to vdacna nahrada pre tych ktori maju radi klasicke vyprazane rezne, ale uz potrebuju zmenu..len vtedy tam nesla ta Scharzwaldska sunka, ale nepochybujem ze to je dobre aj s nou...rezne su naozaj mäkke a stavnate.. 5*
sovka62
Môj pôvodný recept bol z hovädzieho mäsa a vyklepávalo sa priamo v strúhanke. Názov - židovské rezne, lebo bravčové nejedia a hovädzina sa vypražiť nedá, len opražiť a potom udusiť.
Teraz ich už tiež robievam aj z bravčového, dokonca aj z kuracích pŕs.
evanaaa
Chcela som napísať skoro presne to, čo pridala aj @sovka - pôvodne bol recept určený pre hovädzie mäso, pretože ostatné druhy sa vyprážať dajú, ale toto nie, len ľudia, ktorým sa možno hovädzie zdalo drahé, alebo ho nemali radi, začali používať iné mäsá. Ja som pôvodne začala s hovädzím, dozadu možno aj 30 rokov, bolo výborné, mäkkúčke, také by sa na panvici nedalo spraviť. Preto tento spôsob, v rúre.