Domáce klobásy

pipa - bez fotkypipa, 7. augusta 2013

Dlho sme skúšali veľa receptov na domáce klobásy, ale nikdy sme neboli spokojní. Tento recept sme si upravili podľa seba a dodnes ho robia Zobraziť celý popisDlho sme skúšali veľa receptov na domáce klobásy, ale nikdy sme neboli spokojní. Tento recept sme si upravili podľa seba a dodnes ho robia naši priatelia už 30 rokov, no my už klobásy nerobíme, pochutíme si na tých našich priateľov.

120 minút
príprava

Suroviny

40 kg
300 g
100 g
1000 g
80 g
700 - 800 g




Postup

  1. 1

    Maso zomelieme a cesnak prelisujeme

  2. 2

    K zomletému masu a cesnaku pridáme ostatné suroviny a dobre premiešame. Necháme v chlade do ďalšieho dňa odležať.

  3. 3

    Plníme do pripravených čriev, čerstvé klobásky dáme zaúdiť, alebo surové dáme ihneď piecť ako zabíjačkovú pochúťku.

Diskusia k receptu

duskousko
..tak sa mi zda, ze zo vsetkych tu uverejnenych receptov na vyrobu klobas, je tento najpodarenejsi...-;)! Treba ho vsak odskusat aj v realite, lebo "papier znesie vsetko"... Kombinacia vsak "specii" a "priestor" na pouzite maso, sa mi od tolerantneho autora velmi paci...-:)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia