Foto: kimlo
Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu. Pár krát som si niečo podobné kúpil v Zobraziť celý popisTento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu. Pár krát som si niečo podobné kúpil v lahôdkach, až som objavil, vyskúšal, a upravil recept podľa mojej chuti. Dúfam, že zachutí aj varecháčom...
porcií
príprava
Postup
-
1
V prvom rade treba zohnať kvalitné špekáčiky, najlepšie od farmárov alebo tie drahšie z obchodu, ktoré obsahujú mäso, s lacnými plnými múky a sóje to radšej neskúšajte... A teraz k receptu: Najprv si spravíme nálev: uvaríme ocot s vodou, bobkovým listom a korením. Pridáme cukor a povaríme asi 5 minút. Nálev precedíme.
-
2
Potom pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a povaríme asi 3 minúty.
-
3
Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na 1cm kolieska, uhorky nakrájame tiež na kolieska alebo kocky.
-
4
Dáme ich do vhodnej nádoby a zalejeme vlažným nálevom. Uložíme na 3 dni do chladničky, občas premiešame.
-
5
Po 3 dňoch nálev zlejeme a urobíme aspik. Ja som mal asi 1 liter nálevu, takže podľa návodu na aspiku som potreboval 2 balenia.
-
6
Ľubovoľnú formu vystelieme potravinovou fóliou a nalejeme asi 1cm vychladnutého aspiku. Dáme stuhnúť do chladničky asi na 20 minút. Na túto stuhnutú vrstvu poukladáme kolieska špekáčikov, a na ne zmes cibule a uhoriek z nálevu. Zalejeme aspikom.
-
7
Postupujeme ďalšou vrstvou špekáčiek, prípadne medzery doplníme opäť zeleninou.
-
8
Nakoniec všetko zalejeme zvyšným aspikom a dáme stuhnúť do chladničky.
-
9
Potom preklopíme na misu, odstránime fóliu...
-
10
... a ostrým nožom nakrájame na porcie.
-
11
Ja som práve upiekol kváskový chlieb, výborne sa k tomu hodil...
-
12
Takto to vyzerá nenačaté...
Dik za recept ;)
Kouzelný recept i fota, prudce jedlé celé! Díky za sdílení vší té nádhery, jsi šikovný!
otázočku mám:
ty to poješ sám..??
dajme si to spolu..
prejav babke dobrú vôľu..
majster VŠETKO
sladké slané mastné plané
obdivuhodný si varecháč-milý pane..
:-)
P.S. Rcp si zaslúži výhru,držím palce
Určite vyskúšaj! Ja som dal pôvodne 2dl octu a potom sa mi to zdalo dosť kyslé, tak som dal do receptu 1,5, tak skús ako bude chutiť.
Než by si doletela, bude po nich... :-)
Bude ma tešiť keď to vyskúšate, hlavne dobré špekačky kúpiť... :-)
Ďakujem za pochvalu
Daj potom vedieť kamarát, sám som zvedavý ako Ti zachutia.. :-)
Ďakujem za krásne rýmovačky, určite to nejem sám, vždy sa nájde niekto kto mi s tým pomôže... :-)
Ďakujem za pochvalu, ja len skúšam recepty, takže sa zakaždým niečomu priučím...
Ďakujem. Taký čerstvý k tomu chutí najviac... :-)
Ferko, dúfam že sa Ti za veľkou mlákou podarí zohanť aspoň dobrú klobásku alebo párky, ak nie špekáčiky. Držím palce! :-)
Veď to, posedenie pri pivku a nejaká dobrota k tomu...
Kamarát môj, zatiaľ najlepšie čo som robil zo srnčieho je toto:
varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecene-srncie-stehno-fot...
Vyskúšaj a uvidíš... Vďaka za koment.
Ďakujem za pochvalu a prianie, nejde o výhru, ja budem rád že ak tento recept niekto skúsi tak mu bude chutiť.. :-)
Dobre spravíš, manžel bude rád a dufam že si pochutíte...
Ďakujem za typ,a určite dám vedieť aké to bolo.
Nemám také pekné foto ako ty, ale nejaké som urobil. To ti je materiál! ja som tam pridal ešte klobásu a čili, aby bolo kilo mäsa a úmerne som k tomu pridal cibuľu a uhorky. Lebo podla návodu som tých päť špekáčiek nemal ani 400g. A keď už robím tak nech je toho viac, vĺčaci zjedia. Dobré že som tak urobil. Mal som toho za plné vrecko na tlačenku. A že vychutnávať - tudle zjedli sme to ako vlci, dobrota preveliká. Toto je teda ohromný recept, veľmi dobré si to vymyslel.
Velmi fotogenické, krásně se ti povedli, o chuti nepochybuji!!
Super pozdvihnutie! Pozdvihlo mňa a ještě líp by pozdvihlo mého obvoďáka, haha Slinky se mi sbíhají a jediné bezpečné je monitor, bo jinak by si neraňajkoval! Přeji krásný víkend, s takovou dobrotou je překrásný!!
Výborný nápad.Si mi dal chrobáka do hlavy.Budem musieť vyskúšať.
Ďakujem za úpravu.