Basmati so zeleninkou a lečom

andiss - fotkaandiss, 25. júla 2014
Basmati so zeleninkou a lečom
Foto: andiss

Nezvyčajné? A čo, treba skúšať nové veci. Mne to veľmi chutilo, tak sa s vami podelím o rýchly receptík :-)

1
porcia
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
podľa chuti  (zelená fazuľka, brokolica, karfiol, mrkva)




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji krátko osmahneme nakrájanú cibuľku. Papriku a paradajku nakrájame na pásiky. Papriku pridáme k cibuli, podlejeme troškou vody a necháme asi 5 minút dusiť. Medzitým si môžme pripraviť ryžu a zeleninu. Basmati varím zhruba 8 minút v osolenej vode, niekedy aj kratšie. Scedím a v cedníku " načachrem " vidličkou. Spomínala som to v každom recepte, kde som použila ryžu Basmati. Takisto si uvaríme aj ostatnú zeleninu, brokolicu, karfiol, zelenú fazuľku a mrkvu.

  2. 2

    Zatiaľ čo sme si dusili papriku, pridáme k nej paradajku a necháme dusiť ešte ďalších 5 minút. Potom si rozšľaháme vajíčko, ktoré ochutíme cesnakom a soľou. Zalejeme ním papriku s paradajkou, premiešame do požadovanej konzistencie.

Diskusia k receptu

frezia68
Jednoduché a zdravé :-),len cesnak mám radšej čerstvý,ale na takú mladú dámu dobre vymýšľaš :-)
mariamka
vy mladi ste taki pokrokovi, mame sa co ucit :) s tym cesnakom ma @frezia68 pravdu, ziadny granulat sa cerstvemu nevyrovna, len, ak by islo o zdravotny problem, s olivovym olejom som zase ja na pochybach, nezvyknem na nom smazit, ak nemam vyslovene ten pravy na tepelnu upravu, jeho chut vynikne naozaj za studena, ak este mozem poznamku, chyba mi tam bod 3), take resume, ako podavat a ako to chuti, inak uvodnik mas pekny a vtipny, sorry za dlhy monolog, mysleny v dobrom :), velmi fandim mladezi na vareche!
andiss
@frezia68 aj ja mam radsej aj chut cerstveho, avsak tu by na mna vynikol asi az moc, avsak dakujem za pochvalu :-)
@mariamka tebe patri tiez vdaka, jasne, nabuduce sa budem drzat tvojho postupu :-)) to ja sa mam od vas co ucit :-)
marienka44
@Andiss , zaujímalo by ma množstvo ryže na 1 porciu v g, ako uvádzaš. Ryzu Basmati mám rada, je úsporná výdatná. Inú ani nekupujem.
Ja do leča cesnak nedávam, vyskúšam. Lečo robím opačne, najprv na cibuľku rajčiny a neskôr paprika, ktorá potrebuje menej dusiť. Skvelé foto.
andiss
@marienka44 ja si davam vacsinou tych 60 v surovom stave este, co je taka polka mensieho pohara :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia