Foto: andiss
Nezvyčajné? A čo, treba skúšať nové veci. Mne to veľmi chutilo, tak sa s vami podelím o rýchly receptík :-)
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji krátko osmahneme nakrájanú cibuľku. Papriku a paradajku nakrájame na pásiky. Papriku pridáme k cibuli, podlejeme troškou vody a necháme asi 5 minút dusiť. Medzitým si môžme pripraviť ryžu a zeleninu. Basmati varím zhruba 8 minút v osolenej vode, niekedy aj kratšie. Scedím a v cedníku " načachrem " vidličkou. Spomínala som to v každom recepte, kde som použila ryžu Basmati. Takisto si uvaríme aj ostatnú zeleninu, brokolicu, karfiol, zelenú fazuľku a mrkvu.
- 2
Zatiaľ čo sme si dusili papriku, pridáme k nej paradajku a necháme dusiť ešte ďalších 5 minút. Potom si rozšľaháme vajíčko, ktoré ochutíme cesnakom a soľou. Zalejeme ním papriku s paradajkou, premiešame do požadovanej konzistencie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mariamka tebe patri tiez vdaka, jasne, nabuduce sa budem drzat tvojho postupu :-)) to ja sa mam od vas co ucit :-)
Ja do leča cesnak nedávam, vyskúšam. Lečo robím opačne, najprv na cibuľku rajčiny a neskôr paprika, ktorá potrebuje menej dusiť. Skvelé foto.