Krémová zemiakovo-brokolicová polievka so syrom
Rýchla polievka, ktorá najlepšie chutí počas zimných večerov.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks veľká |
|
4 strúčiky |
|
2 PL |
|
3 ks stredné |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
3 hrnčeky |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(eidam, ementál, gouda) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme zeleninu. Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame, brokolicu rozdelíme na malé ružičky, cesnak očistíme a prelisujeme.
- 2
Na masle s olejom osmahneme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, a o minútku pridáme aj 2 lyžice múky. Múku dobre opražíme, pridáme olej, ak je zmes príliš suchá.
- 3
Za stáleho miešania postupne pridáme vodu a mlieko, tak aby sa nevytvorili hrudky. Dochutíme bujónom, soľou a čiernym korením.
- 4
Keď polievka takmer vrie, pridáme nakrájané zemiaky. Varíme do mäkka a asi po 10 minútach pridáme brokolicu a majoránku a varíme kým brokolica nezmäkne.
- 5
Hotovú polievku podávame s obľúbeným nastrúhaným syrom alebo krutónmi.
Tiež brokolicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu