
Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....

Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....

Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...

Paprika v oleji
Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom...

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom
Pripravíme si papriky - vyberieme jadrá. Mäso pomelieme, dáme do misky. Pridáme vajcia,...

Zapekaná zelenina s hermelínom
Tento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny......

Pyré z mungo fazuliek
Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si...

Zeleninová zapekačka
Nie je to príliš zložité na prípravu ale zasýti, využije sa v tomto recepte mladá zelenina....

Nátierka z leča
Tento recept som dostala od svojej kamarátky z Hodruše Hámre, kde som jedla tie najlepšie veci...

Acidkové uhorky
Plátky uhoriek zaliate acidkom, okorenené paprikou, soľou a mletým čiernym korením.

Jemná mrkvová nátierka s údeným ovčím syrom a kyslou smotanou
Dávno som nespravila nátierku, táto je jemná, zdravá a osviežujúca, veľmi chutná. Dnes bola...

Zeleninové fašírky z odšťavovača
Obed doslova z „odpadu“ - pevné časti zeleniny a ovocia, čo vypľul odšťavovač do nádobky na...

Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...

Polievka s kuriatkami a jahňacími mäsovými knedličkami
Pridávam recept na veľmi chutnú nádherne voňavú polievku s kuriatkami, zeleninou a s výbornými jahňacími mäsovými...

Cviklové záležitosti
Povodny recept so nasla http://www. kankan. sk/bloger/clanok/pecena-cvikla-s- ricottou/42346 kedze mam doma este nejake to kilo naviac tak som...

Farebná fúzia
Rýchlo a dobre sa najesť. Táto podmienka bola dnes z mojej strany splnená. Viac na...

Polievka – Rajský krém – alebo – môj Bisque po Slovensky
… vznikla, lebo sa „našinec zaťau“! … a keď sa „našinec zatne“, tak to je...

Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...

Brokolicové šatôčky
Listkove cesto je vynikajuca vec. Da sa robit na velmi vela sposobov. Ja som ho...

Zapečená brokolica
Tento rcp jsem získal z nějakého časopisu a velmi často takto brokolici připravuji pokud je v...

Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná...

Papriky v smotane - šalát
je sezóna voňavých a lacných paprík, pridávam další z mojich obľúbených balkánskych receptov. :)....

Krémová polievka z brokolice a rajčín
Trocha nevýraznú brokolicu som ozvláštnila kyslastými rajčinami a vo finále aj kúskom Gorgonzoly

Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly...

Špenátová štrúdľa
Túto dobrotu som prvýkrát jedla na teambuildingu. Zvláštna ale pre mňa veľmi dobrá chuť. Nikdy predtým...

Nesyrové orieškové špagety
Záver receptu som si vypožičala od @2010 a hoci som sprvu bola skeptická, musím potvrdiť, ...

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou
Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...

Fazuľové klíčky s tofu
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

Krúpoto s pestom z medvedieho cesnaku
Zbožňujem krúpky a všetky možné pestá. Najradšej mám pesto z medvedieho cesnaku.