Foto: eldina
je sezóna voňavých a lacných paprík, pridávam další z mojich obľúbených balkánskych receptov..:)..dokonca dve verzie
príprava
Postup
-
1
mala som 20 paprík, bolo to 1200 g, cesnak môžte pridať , ale aj nemusíte-kto ako má rád...najlepšie sú biele papriky, vyberajte menšie alebo väčšie alma papriky...chilli pridať, ak sú papriky sladké..
-
2
papriky umyť, zrezať hlavičky, očistiť od semienok...nasoliť a nechať aspoň 1 h /najlepšie na noc/ odstáť...papriky zmäknú...
-
3
potom ich neumývať od soli, len postaviť "dolu hlavou"-aby soľ a voda odtiekli..
-
4
kúsky paprík, čo vám ostali pri vykrajovaní "hlavičiek" - tiež nakrájať, posoliť..nechať odstáť
-
5
smotany, tvaroh, soľ, prípadne natrúhaný cesnak a nadrobno pokrájané feferónky-zmiešať
-
6
na dno vedierka dať trochu smotany, papriky plniť zmesou a ukladať ich "hore hlavou", potom opäť premazať smotanovou zmesou a postup zopakovať..
-
7
mala som z 20 paprík 2 vedierka.. takto pripravené papriky dať na 14 dní do chladničky a potom konzumovať-k mäsu či iným jedlám, ako šalát..
-
8
kúsky paprík, čo ostali pri vykrajovaní hlavičiek, zmiešať so zvyškom smotanovej zmesi/na to myslieť pri plnení paprík, aby ostalo aj na toto/, dať do zaváraninovej fľaše/mala som od tatárskej omáčky/-nechať 3 dni na izbovej teplote/momentálne mám v dome 29 °C/ , potom dať do chladničky a takto vychladené už konzumovať..
-
9
mnou uvedené množstvo na začiatku je len smerodajné, môžte skúsiť aj z 5 paprík, aby ste zistili, či by Vám to chutilo, ide o to-aby boli papriky "zaliate" v smotane, takže na 5 ks by som dala jednu veľkú smotanu a 1 tvaroh.....do času prípravy nezahrniem čas, ked sa čaká na začiatku na nasolené papriky, lebo to je len na Vás, koľko budete čakať..:)
Diskusia k receptu