Foto: veronikahtl
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny a v miske zmiešame sojolky (majolku a tatarku) s gréckym jogurtom. Necháme chvíľu odstáť.
- 2
Keď je zeler uvarený, necháme ho vychladnúť a potom nastrúhať na veľkom krájači. Nakoniec všetko spolu zmiešame a necháme cez noc odstáť v chladničke.
- 3
Ja osobne som nepridala ani štipku soli a korenia. Je veľmi dôležité vybrať si mladý zeler, pretože staré sú hľuzovite, tvrdé a nechutí to dobre. Na druhý deň servírujeme - ako prílohu k mäsu, samostatný šalát alebo na zapečenej bagetke. DOBRÚ CHUŤ
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu