Foto: tetrisss
Sušené paradajky považujem za chutné dochucovadlo, ale...je to dosť drahá lahôdka a to aj spracovaná doma, keďže je potrebné ich dlho sušiť v rúre Zobraziť celý popisSušené paradajky považujem za chutné dochucovadlo, ale...je to dosť drahá lahôdka a to aj spracovaná doma, keďže je potrebné ich dlho sušiť v rúre alebo sušičke, elektrina tiež nie je nič lacné a tak si myslím, že za takýchto podmienok je to skoro rovnako drahé, ale ako dobrá Slovenka mám predsa rozum na úspory.
príprava
Postup
-
1
Paradajky, pokiaľ možno mäsitejšie, umyjeme, nakrájame na polovice, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie šupkou dolu, čerstvú bazalku nastriháme na polovice paradajok nožnicami a ráno ich vložíme do skleníka na miesto, kde najdlhšie svieti slnko, najlepšie celý deň. Večer ich odložime tak, aby zbytočne nenavlhli rosou, niekde pod strechu.
- 2
Na druhý deň si to zopakujeme a máme toto.
- 3
A zajtra to tam dáme zas a večer máme krásne vysušené , voňavé a chutné červené kúsky, bez spotreby čohokoľvek iného. Tento postup mi inak vnukol môj šikovný mužíček, keď mi pri hrozbe dažďa dal paradajky do skleníka, Inak dajú sa sušiť aj na samom slniečku, len ich potom treba ešte ten tretí deň dusušiť v rúre.
- 4
Ešte pre poriadok, ak sa vám podarí takto za minimálnej námahy vyrobiť väčšie množstvo, časť si dajte spolu s cesnakom a bylinkami do kvalitného oleja a ostatok dajte do sáčku a do mrazničky. Následne ich môžete zase dať do oleja, aby ste mali čerstvé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu