Kuracie prsia na citrusoch fotorecept
Bola som veľmi zvedavá na výslednú chuť tejto úpravy. V minulosti som už robila kuracie prsia s citrónom, ktorých chuť bola príjemne kyselkavá. Zobraziť celý popisBola som veľmi zvedavá na výslednú chuť tejto úpravy. V minulosti som už robila kuracie prsia s citrónom, ktorých chuť bola príjemne kyselkavá. Výsledkom tejto úpravy bola veľmi jemná chuť mäska, citrusy takmer ani nebolo cítiť.
porcie
príprava
na 185 °C
Suroviny
| 2 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti (čierne, farebné) |
|
| 1-2 PL |
|
| 2-3 cm (čerstvý) |
|
| podľa chuti (čerstvý) |
|
| 1-2 PL |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené prsia zvrchu narežeme. Citrusy, ideálne v bio kvalite (ja som použila citrón, pomaranč a grep) dobre umyjeme a pokrájame na tenké kolieska, zázvor očistíme a postrúhame najemno. Bylinky (tymian) umyjeme.
-
2
Z papiera na pečenie urobíme vaničky ako sú na obrázku, do ktorých na spodok dáme citrusy, zázvor a tymian, navrch položíme mäsko rezmi navrch a polejeme zálievkou, ktorú pripravíme z olivového oleja, medu, šťavy citrusov, šťavy zázvoru, soli a korenia.
-
3
Pečieme v rúre zohriatej na 185 °C cca 20-25 minút, podľa hrúbky mäsa. Prílohu dáme podľa chuti - za mňa asi najviac sa bude hodiť ryža alebo quinoa, ja som na večeru mala len so šalátom, ktorý som doplnila filetkami pomaranča a dresingom z pomarančovou šťavou.









Diskusia k receptu