
Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Šúľance z Kopaníc naslano
Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko, ale v tomto prípade sa varia na...

Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo....

Tortilla de arroz
Jedinečný a unikátny recept, v ktorom sa ryža stáva hlavným protagonistom....

Výborné vyprážané agátové kvety
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty....

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

Závin plnený brokolicou
Zmena je život. Aj zmena v príprave jedál môže priniesť záujem o potraviny, ktoré niektorí ľudia veľmi radi nemajú....

Šalát z červenej ryže s kuracími špízmi
Šalát môžete podávať teplý aj studený, vďaka čomu je ideálny aj ako ľahký obed do práce....

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Pizza z karfiolového cesta
Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky....

Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....

Jednoduché a rýchle smotanové cestoviny s kuriatkami na cibuľke
Jednoduchý a hlavne celkom rýchly recept pre tých, čo majú radi huby a krémové cestoviny....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...

Ramen s tofu
Lahodný vegánsky ramen s bohatým vývarom, chrumkavým tofu, hubami shiitake a čerstvou zeleninou. Spojenie...

Divina s kokosovou omáčkou
Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda neľutujem, že som to skúsila,...

Rýchla pizza z chlebových placiek
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.

Pohánka s pórom a tofu
A je tu zase iná dobrota s pohánkou. :) Tí, ktorí tofu nemusia, si...

Pšenično-ražné halušky s tofu
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie....

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Sójový šalát s brokolicou a paradajkami
Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....

Ryža Alicantino
Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície....

Pečené zemiaky so sušenou slaninou a šalátom
Pečené zemiaky, to je dobrota vždy. Vyskúšajte skvelú kombináciu so sušenou šunkou....

Placky z kuracích pečienok
Ak máte radi kuracie pečienky, vyskúšajte si ich pripraviť trochu inak.