Karfiolový krém s pekanovým pečivom fotorecept

Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 4. novembra 2016
Karfiolový krém s pekanovým pečivom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
100 g
100 ml
100 ml
100 g
30 g
Na pekanové pečivo:
300 g
150 g
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme karfiol a zalejeme karfiolovým vývarom. Ochutíme soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom.

    Karfiolový krém s pekanovým pečivom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karfiol varíme domäkka asi 40 minút. Dochutíme nastrúhaným parmezánom. Pridáme smotanu, mlieko a rozmixujeme dohladka.

    Karfiolový krém s pekanovým pečivom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekanové pečivo: Lístkové cesto rozvaľkáme, narežeme na trojuholníky, každý trojuholník posypeme nasekanými pekanovýmí orechmi. Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme orechmi a dáme piecť pri teplote 180 °C na 20 minút.

    Karfiolový krém s pekanovým pečivom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia