Košíčky s brokolicovým tajomstvom
Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 1. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12 ks
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
2,5 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
60 ml |
|
250 ml |
|
Brokolicový krém: | |
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Do misky vsypeme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, olej, cmar a rozšľahané vajce. Všetko dobre vymiešame, pripravenú hmotu dáme do vymastených košíčkových formičiek a pečieme v rúre asi 20 minút pri teplote 180 °C.
- 2
Uvarenú a prudko schla-denú brokolicu necháme odkvapkať, rozmixujeme ju a vyšľaháme s maslom a Lučinou do peny, ktorú dochutíme soľou a korením.
- 3
Upečené a vychladnuté koláčiky rozkrojíme priečne a naplníme brokolicovým krémom, potom ich spojíme, ozdobíme ešte aj navrchu krémom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu