Korenené mäsové placky s crazy šalátom
Po dlhej dobe som išiel niečo uvariť, tak som chcel, aby to bolo niečo špeciálne....
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...
12-hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou
Toto jedlo nepotrebuje veľa námahy, ani dlhé státie pri sporáku. Jednoducho len čas a trpezlivosť....
Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...
Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...
Dusené králičie stehná s klobásou
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.
Guľky v kapuste
Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové...
Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...
Špenátovo-mrkvové lasagne
Ako som už povedala, cestoviny ja môžem, a lasagne nie sú žiadnou výnimkou, či...
Kuracie kávové kapsy s orechmi
Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi...
Zapekané Mňam
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Karfiol a brokolicu/kto nemá rád brokolicu, dá viac karfiolu/ natrháme na...
Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.
Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou
Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....
Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...
Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...
Tuna Pasta
Pravá talianska kuchyňa. Cestoviny, ktoré sú nenáročné na prípravu, rýchle a vhodné či už...
Šampiňóny plnené rastlinnou jaternicou
Máme pre vás tip na rýchlu a nenáročnú večeru, plnú proteínov.
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...