Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno takýto recept bude niekoho inšpirovať.
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kapra pokrájame a posolíme. Na masti/oleji upražíme nadrobno pokrájané cibule, pridáme na pásiky pokrájané papriky (nemusia byť len červené) a na kolieska nakrájané zemiaky. Ochutíme soľou, mletou červenou paprikou (štipľavú podľa chuti) a navrch na štvrťky či polovice nakrájané rajčiaky. 
- 2
Ochutené zemiaky udusíme takmer domäkka, podľa potreby po troške podlievame vodou (vývarom). Keď sú už skoro hotové, rozložíme približne polovicu z nich do vymasteného pekáča, uložíme na ne rezy kapra a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Zalejeme smotanou a upečieme dočervena v rúre. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
 


Diskusia k receptu