Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno takýto recept bude niekoho inšpirovať.
Postup
-
1
Kapra pokrájame a posolíme. Na masti/oleji upražíme nadrobno pokrájané cibule, pridáme na pásiky pokrájané papriky (nemusia byť len červené) a na kolieska nakrájané zemiaky. Ochutíme soľou, mletou červenou paprikou (štipľavú podľa chuti) a navrch na štvrťky či polovice nakrájané rajčiaky.
- 2
Ochutené zemiaky udusíme takmer domäkka, podľa potreby po troške podlievame vodou (vývarom). Keď sú už skoro hotové, rozložíme približne polovicu z nich do vymasteného pekáča, uložíme na ne rezy kapra a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Zalejeme smotanou a upečieme dočervena v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu