Kapor na balkánky spôsob

haston - fotkahaston, 30. októbra 2010

Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno takýto recept bude niekoho inšpirovať.

Suroviny

1 kg
2 ks, väčšia
2-3 ks, čerstvá
2-3 ks
1 kg
podľa uváženia alebo olej
2 dl




Postup

  1. 1

    Kapra pokrájame a posolíme. Na masti/oleji upražíme nadrobno pokrájané cibule, pridáme na pásiky pokrájané papriky (nemusia byť len červené) a na kolieska nakrájané zemiaky. Ochutíme soľou, mletou červenou paprikou (štipľavú podľa chuti) a navrch na štvrťky či polovice nakrájané rajčiaky.

  2. 2

    Ochutené zemiaky udusíme takmer domäkka, podľa potreby po troške podlievame vodou (vývarom). Keď sú už skoro hotové, rozložíme približne polovicu z nich do vymasteného pekáča, uložíme na ne rezy kapra a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Zalejeme smotanou a upečieme dočervena v rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia