Cavatelli so salsicciou a rukolou

bugout - fotkabugout, 17. apríla 2021
Cavatelli so salsicciou a rukolou
Foto: bugout

Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása. Cavatelli sa asi sušené nepredávajú, tak buď si ich urobte, nahraďte inou cestovinou alebo kúpte čerstvé.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks (talianska biela klobása)
1-2 dcl
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Úvodom zasa musím pár viet... Receptov je viac (kto by to čakal), ja som vybral taký jednoduchší, teda s menej surovinami, jednoduché sú všetky. Tento základný recept sa môže rozšíriť o paradajky, smotanu alebo aj ricottu. Takže kto chce, nech sa páči. Ja som skrátka nechcel paradajkovú ani smotanovú (syrovú) omáčku, ale len opečené mäso a rukolu. (V texte spomínam aj alternatívne možnosti, takže je to taký 3v1 recept, sú to tri alternatívy, ich vzájomnú kombináciu som nevidel ani neskúšal; v prípade alternatív nechávam rukolu na individuálnom posúdení.)

  2. 2

    Na panvicu dáme olej (množstvo opatrne, keďže salsiccia je čerstvá klobása, suchosť jej nie je vlastná) a cesnak (taliani zvyknú celý strúčik a potom ho vyhodia ja dávam nadrobno nasekaný) a chilli. Po chvíľke pridáme vypitvanú a rozdrobenú salsicciu a opekáme do chrumkava.

  3. 3

    Medzitým si dáme variť cestoviny. Klobásu podlejeme vínom a necháme víno pekne vyvariť. Salsicciu podľa potreby podlejeme vodou z cestovín. Tu ak chceme, dáme paradajky, smotanu alebo paradajkovú passatu. Podľa toho treba upraviť aj dĺžku prípravy... (čerstvé paradajky potrebujú skrátka nejakú tú chvíľu)

  4. 4

    K zmesi do panvice pridáme cestoviny s trochou vody (množstvo vody záleží od toho, či sme pridávali paradajky, smotanu alebo passatu; vodu pri každom takomto jedlo priebežne pridávam zhruba po pol žufanke, jedlo nesmie byť suché a voda so škrobom z cestovín je na to ako stvorená) a postupne vmiešame rukolu. Kto chce ricottu, tá sa pridáva teraz na záver, len sa vmieša do hotového jedla, žiadne varenie...

Diskusia k receptu

haji
Vděčný recept, přiznám se, že bílou italskou klobásu jsem ještě nejedla. Mně by chutnalo.
1x zahra
bugout
@haji tiež ju bežne nedržím. Na bežné jedenie preferujem naše klobásy. Salsicciu kupujem, keď chcem niečo takéto cielene uvariť. Naše klasické klobásy mám doma asi nonstop ak nie v chladničke, tak v mrázaku.
2x haji a zahra