Cavatelli so salsicciou a rukolou

bugout - fotkabugout, 17. apríla 2021
Cavatelli so salsicciou a rukolou
Foto: bugout

Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása. Cavatelli sa asi sušené nepredávajú, tak buď si ich urobte, nahraďte Zobraziť celý popisCestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása. Cavatelli sa asi sušené nepredávajú, tak buď si ich urobte, nahraďte inou cestovinou alebo kúpte čerstvé.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks (talianska biela klobása)
1-2 dcl
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Úvodom zasa musím pár viet... Receptov je viac (kto by to čakal), ja som vybral taký jednoduchší, teda s menej surovinami, jednoduché sú všetky. Tento základný recept sa môže rozšíriť o paradajky, smotanu alebo aj ricottu. Takže kto chce, nech sa páči. Ja som skrátka nechcel paradajkovú ani smotanovú (syrovú) omáčku, ale len opečené mäso a rukolu. (V texte spomínam aj alternatívne možnosti, takže je to taký 3v1 recept, sú to tri alternatívy, ich vzájomnú kombináciu som nevidel ani neskúšal; v prípade alternatív nechávam rukolu na individuálnom posúdení.)

  2. 2

    Na panvicu dáme olej (množstvo opatrne, keďže salsiccia je čerstvá klobása, suchosť jej nie je vlastná) a cesnak (taliani zvyknú celý strúčik a potom ho vyhodia ja dávam nadrobno nasekaný) a chilli. Po chvíľke pridáme vypitvanú a rozdrobenú salsicciu a opekáme do chrumkava.

  3. 3

    Medzitým si dáme variť cestoviny. Klobásu podlejeme vínom a necháme víno pekne vyvariť. Salsicciu podľa potreby podlejeme vodou z cestovín. Tu ak chceme, dáme paradajky, smotanu alebo paradajkovú passatu. Podľa toho treba upraviť aj dĺžku prípravy... (čerstvé paradajky potrebujú skrátka nejakú tú chvíľu)

  4. 4

    K zmesi do panvice pridáme cestoviny s trochou vody (množstvo vody záleží od toho, či sme pridávali paradajky, smotanu alebo passatu; vodu pri každom takomto jedlo priebežne pridávam zhruba po pol žufanke, jedlo nesmie byť suché a voda so škrobom z cestovín je na to ako stvorená) a postupne vmiešame rukolu. Kto chce ricottu, tá sa pridáva teraz na záver, len sa vmieša do hotového jedla, žiadne varenie...

Diskusia k receptu

haji
Vděčný recept, přiznám se, že bílou italskou klobásu jsem ještě nejedla. Mně by chutnalo.
1x zahra
bugout
@haji tiež ju bežne nedržím. Na bežné jedenie preferujem naše klobásy. Salsicciu kupujem, keď chcem niečo takéto cielene uvariť. Naše klasické klobásy mám doma asi nonstop ak nie v chladničke, tak v mrázaku.
2x haji a zahra