
Špagety s kuracím mason a syrom cottage
Výborné cestoviny s kuracím mäsom a k tomu cottage cheese :)

Zeleninová panvička s ryžovými rezancami
Omáčka na podliatie restovanej zeleniny: cukor (karamel) podlejeme asi 100 ml vody a sójovou omáčkou, necháme...

Pikantná cuketa s parmezánom
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...

Smažené papriky
Smažené papriky jsou výborná chuťovka k pivu, vínu nebo jako svačina či večeře s čerstvým pečivem....

Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami
Po dlhej dobe zas nastala vzácna chvíľa, že som si robila obed iba pre seba, ...

Brokolicová bábovka
Keď som dnes dávala spať moju malú dcérku, ktorá nechce sama zaspať, rozmýšľala som...

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Zemiaky - čo dom dal
Aj vám sa to už stalo? Muž si omylom vzal moju peňaženku... Čo teraz? Čo uvariť?...

Plnené diviačie srdce na červenom víne
Už som tu písala, že som dostala divinu. takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce....

Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči
Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo...

Špenátové rybie filé
Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé...

Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami
Túto dobrotku sme mali dnes doma na obed. Placky nám ostali doma ešte zo včera, ...

Vajíčka trocha inak
Formu na muffiny vymastíme maslom a vystelieme šunkou. Odporúčam použiť väčšie plátky šunky.

Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Kalerábové ragú s cirokom a hráškom
Minulý týždeň ma zaujal na STV1 Dámsky klub a 3 recepty z kalerábu. Kuchár správne povedal, že sa v našej kuchyni kaleráb zaznáva...

Jednoduché palacinky
Všetky suroviny spolu zmiešame (škoricový alebo vanilkový cukor podľa chuti).

Kôprová omáčka so zelerovými fašírkami a s bezlepkovou knedľou
Slovenská či česká klasika nás nikdy neomrzí. A tou je aj kôprová omáčka. My sme si jej dnes navarili plný hrniec....

Coq au vin - Kohút na víne
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Výroční vejce ve sladkokyselém nálevu se slaninou
Jsem 7. den na Slovensku, jak stylové když má Varecha 7. výročí. ...

Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke
Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej...

Vianočná teľacina
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...

Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...

Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola)
Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach,...