Bravčové rebierko s ružičkovým kelom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. septembra 2014

Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli...veľmi chutný obed..

3
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
200 g
1 ks
1 PL
podľa chuti
štipka
na špic noža
štipka
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravila som si bravčové rebierka...umyla a osušila..

    Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala bravčovú masť, nechala som ju rozohriať a rebierko som opiekla zo všetkých strán..

    Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    výpek som vyliala do hlbšej panvice, pridala som pokrájanú cibuľu, opiekla ,pridala červenú mletú papriku a podliala troškou vody...

    Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do pripraveného základu som vložila rebierka...osolila som ich,posypala celou rascou a mletým korením..

    Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po chvíľke dusenia, som pridala aj očistené a umyté kelové ružičky...pridala som troška vody a dusila pod pokrievkou 50min. potom som v troške vody rozmiešala 1 KL. múky a pridala k omáčke...povarila a dochutila...pokiaľ sa rebierka dusili, uvarila som si zemiaky, ktoré som pokrájala na kolieska...

    Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    hotové rebierka, som preťala na polovicu...

    Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    všetko bolo hotové...uložila som na taniere...ozdobila zeleninou....dobrú chuť..

    Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eviana
Mňam, s tým ružičkovým kelom to muselo byť veľmi fajné, super vymyslené jedlo, určite niekedy vyskúšam, skvelá inšpirácia - ďakujem @izabella929 :)
afataga
verim ze chutny, vyzera tak, ja by som si dala, ja ruzickovy kel veru mozem, ale doma mi ho nechcu
havino
Izka, vieš ako by to bolo u nás? môj rebierko a mne by prischol len kel asi, ja tento kel tiež rada, aj ho mám zasadený, ešte je drobný,takže ja si ho len do polievok, odkial vyberiem a sama si aj zjem a rebierko je rebierko a dobré rebierko s mäskom, nie oholené, orezané, len dobré mohlo byť
sracz
Vynikajúca kombinácia surovín, so super výsledkom záverečných vôní a chutí, @izabella929 šikovná si a milá! Veľmi rýchlo som si zvykol na čisto zeleninové, aj ružičkovo_kelové spravidla pečené (soľ, MČK, olej, 2x6´/v 1/2 čase hoblinky masla), prílohy! Hodnotím naozaj vysoko pozitívne a tešímE sa na tunajšie tiež ***** repete!
izabella929
@eviana..bolo to chuťovo vynikajúce.-)@afataga...ke ď si tie kelíky vymenili chute s rebierkom bola to vynikajúca chuť...)@havino...m äsko mám síce rada, ale radšej tak menšiu porciu a viac zeleniny...mne ten kel chutil viac, ako rebierko...rebierko môžem aj inokedy, ale kel nie vždy mám dostatok...@sracz...presne tak...chute sa spojili a bolo to mňamkové...@mesiar50 ...som rada, že sa ti páči.-)@zuzanka1367...dnes dupľa nebola, lebo boli všetci až moc hladní a nedočkaví...)) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia