
Zapekané makaróny v syrovom kréme
Makaróny polámeme na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode. Tvrdý syr postrúhame, rajčiny pokrájame...

Tofu yassa
Toto pikantné africké jedlo som prvýkrát ochutnala asi pred tromi rokmi na Deň susedov. Senegalci tvrdia,...

Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.

Oščadnicke bochorka
Toto jedlo sa v mojom detstve robilo na jesen v čase zabijačok, s bratrancom sme sa olizovali...

Medvedie cestoviny
Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...

Baklažánová zmes
Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za...

Pizza ala Maja (Fotorecept)
Tento recept na cesto som dostala od talianského kuchára Emanuele Ridi. Originál talianská Pizza :-D je...

Rýchla pečeň
Ak sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku...

Segedínsky guláš z rýb
V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento...

Máčikovo *Morové* kurča
Inšpirácia zo stránky www. nahuby. sk. Recept vložený s láskavým súhlasom autora - môjho priateľa "Máčika"...

Medvedí koláč
Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce,...

Kuracie prsia s mozarellou
Kuracie prsia rozrežeme, aby sme získali štyri rezne, osolíme a okoreníme.

Husacie stehná
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z...

Tofu čína
Pikanté tofu na opečenej cibuľke a červenej paprike, podávané na šalátovom liste s kukuricou.

Špagety zo Stredomoria
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...

Zapekaná brokolica so šalátom
Zeleninové jedlá sú zdravé. Brokolicu môžeme pripraviť aj trochu inač. Našiel som skoro zabudnutý recept. Zmena...

Omeleta s cuketou a fetou
Klasická vajíčková omeleta s dusenou cuketou a posypaná syrom feta.

Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.

Cukinové lievance
Vypukol čas cukín, tekvíc a patizónov. Na to všetko máme 1000 receptov ale aj tak...

Kuracia štrúdľa s pomarančovou omáčkou
Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na rozpálenom oleji. Do orestovanej cibule pridáme na 1,...

Bravčová roláda so syrovou posýpkou
Aj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí...

Super kurča
toto je najdeny recept a všetkym nám veľmi chuti, preto ho odporúčam na rôzne priležitosti.

Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom
Listovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa...

Pikantné bravčové s bársčím
Trošku dlhšie som rozmýšľal o prosbe Honestky, milej vareškárky z Kanady, aby som uverejnil fotografiu...

Kyselkavá polievka z červenej šošovice
Tento recept mám z knihy od Attilu Hildmanna. Polievka nám chutí, počas jej jedenia naše...