
Trený piškótový chlebíček
Voňavý, jemne sladný a chrumkavý chlebíček z treného cesta s kakaovo-rumovou príchuťou.

Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na...

Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...

Slaný zeleninový koláč
Z masla, múky, soli a studenej vody urobíme kompaktné cesto. Za mňa to urobil...

Vařený sýr
Pod tímto názvem vyráběly podomácku naše prababičky a babičky z tvarohu úžasně chutný tavený sýr. Pokud...

Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou
Recept na kuracie mäso v smotanovej omáčke so šampiňónmi a kapiou. Podávané s kolienkami.

Perkelt s kapiou
Kombinácia zeleniny vždy prináša nové chute, teda aspoň v prípade mojich chutí a osobných záľub...

Steak z bravčovej sviečkovice
Mäso rozdelíme na dve porcie a ručne do neho vtrieme trochu oleja zo všetkých strán.

Treska s netradičnou prílohou
Moja skúsenosť s mrazenými rybami zo supermarketu je mierne povedané rozpačitá. Ale čo už, čerstvú...

Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...

Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.

Zapečená hliva
Hlivy narežeme a podusíme na cibuli spolu s olejom, pridáme mletú rascu. Do zapekacej misky...

Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....

Vysmážané kelové listy
Fotka je vlastná, fotka č. 3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené...

Wellington kurací
Tento recept sa dá robiť na rovnaký spôsob aj s bravčovou panenkou a hovädzou sviečkovou

Ľahká krémová brokolicová polievka
Pre všetkých labužníkov brokolice a rýchlych jedál. Veľmi rýchla, jednoduchá a lacná polievka. Najlepšie chutí...

Ryba s cesnakovou omáčkou
Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme...

Hermelín s hubami
Ráda experimentuji s hermelíny. Různě je plním, smažím uzavřené i otevřené. Tuhle variantu nabídl...

Zapečený baklažán
Baklažány sú mojou obľúbenou zeleninou. Podobných receptov je určite veľa, no toto je spôsob prípravy, pri ktorom sa baklažány nenapijú veľa oleja....

Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

Nátierka z pohánkového tvarohu s kuracím mäsom a pórikom
Ak máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského...

Oščadnicke bochorka
Toto jedlo sa v mojom detstve robilo na jesen v čase zabijačok, s bratrancom sme sa olizovali...

Cukinové zemiaky
Už aby bola cukina aj v záhrade, veľmi rada z nej pripravujem všeliaké dobroty a jedným...

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...