Šalviové kuracie prsia v pomarančovo-rozmarínovej omáčke
Foto: elixir
Keď som videla krásny recept Čokoládovo-pomarančová torta od @mesiar50, inšpirácia pre dnešný obed bola na svete. :) Pomaranč. Jedlo je pomerne korenisté.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Mäso: | |
2 ks |
|
1 ČL (nasekaný) |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
1 ks (väčší) |
|
30 ml |
|
1 ks (malá vetvička) |
|
|
|
1 PL |
|
Iné: | |
3 PL |
|
Postup
-
1
Mäso si umyjeme a vyklepeme na tenšie pláty, z oboch strán ho potrieme maslom a posolíme.
- 2
Zmiešame spolu rozmarín, šalviu a sekané mandle a jednu stranu každého plátku mäsa posypeme. Potom ho zrolujeme a vložíme do nádoby na pečenie, do ktorej sme dali aj 3 PL masla.
- 3
Na povrchu posypeme ešte troškou čierneho korenia a ak nám zvýšilo z rozmarínovo-šalviovej zmesi, môžeme posypať i tou. Dáme piecť na pol hodinu.
- 4
Omáčka: Z pomaranča orežeme kôru, zbavíme ho zároveň aj bielej vrstvy. Vykrojíme si štyri plátky dužiny a tie odložíme bokom. Zvyšok pomaranča odšťavíme do hrnca.
- 5
K šťave pridáme rozmarín a víno, privedieme k varu. V 2 PL vody si rozmiešame PL maizeny, prilejeme do hrnca a miešame , necháme omáčku hustnúť... Potom odstavíme a zľahka dosolíme.
- 6
Môžeme podávať. Ako prílohu som dala pečené hranolčeky, trošku poľného šalátu a štyri plátky dužiny, ktoré som si odložila bokom. Na ozdobu zopár zaváraných šípok. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Všimla som si, že ako omastok používaš stále maslo (ja ho používam až pri dokončovaní jedla, mäso na ňom nepečiem- okrem rezňov v orechovej škrupinke)
@mariamka nerobím sama veru... niekto to pre mňa zavaril a postavil v obchode do regálu. :) Zavarené šípky sa dajú použiť ako aj hocaké iné zavarniny... ako kompót, do koláčov, ja som z nich robila aj omáčku (mám tu recept)... čo Ťa napadne.