Ľahká krémová brokolicová polievka
Pre všetkých labužníkov brokolice a rýchlych jedál. Veľmi rýchla, jednoduchá a lacná polievka. Najlepšie chutí...
Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...
Zemiakovo - mrkvové knedličky s holandskou omáčkou
Holandská omáčka je delikatesa, ktorá výborne chutí aj napríklad s mrkvovými knedličkami.
Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...
Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou
Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.
Špagetti vongole
Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu...
Šalviové kuracie prsia v pomarančovo-rozmarínovej omáčke
Keď som videla krásny recept Čokoládovo-pomarančová torta od @mesiar50, inšpirácia pre dnešný obed bola na svete....
Perkelt z klobásy so slovenskou ryžou s mladou cuketou
Aj v ňom sa dá urobiť „ponorná skúška kvality“ s polkrajcom chleba! Doma sme ho občas varievali,...
Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....
Syrčák
Experimentovanie vo varení má svoje čaro. Je ako lotéria. Raz to vyjde, niekedy nie....
Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...
Karfiolové rezne
zacala som to robievat preto lebo to nieje take nemotorne na vyprazanie ako ružicky karfiolove
Banánové lievance s omáčkou z černíc a čučoriedkovo-černicovým smoothie
Vysvetlím v skratke :D Bolo asi 3 hodiny po obede a chcela som nejaký dezertík. Samozrejme...
Medajlóniky s pórovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia pokrájame na medajlóniky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prudko...
Brokolicovo-syrové fašírky
Aj zo zeleniny a celkom bez mäsa sa doma dajú pripraviť skvelé fašírky. Použite na ne...
Mamine kuracie prsia ČKD
Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia...
Hubovo–slaninové zemiakové guľky
Zemiaky v šupke uvaríme, necháme vychladnúť a očistíme. Očistené pomelieme alebo nastrúhame pridáme múku, ...
Cestoviny s tofu
jednoduchý a rýchly recept ak vám vyhladlo a nechce sa vám dlho vyvárať :)
Pečená obložená hovädzia placka
Tento recept sa pôvodne volá Mexická pizza s hovädzím korpusom. Keďže s pizzou má spoločnú len...
Hovädzie na víne
Dnes som v mäsiarstve natrafil na pekný kúsok hovädzieho mäska a spomenul som si na zabudnutú fľašku...
Plnená paprika Negatív
Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou, paradajkovou omáčkou. Napadlo mi to...
Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.
Študentské zeleninové Stir-Fry
Tento recept som vytvorila z pozorovania viacerých receptov a videí. Je to veľmi chutné jedlo a...
Pizza ala Maja (Fotorecept)
Tento recept na cesto som dostala od talianského kuchára Emanuele Ridi. Originál talianská Pizza :-D je...
Karbonátky z rýb
Pre zmenu som navarila tieto karbonátky. S čerstvou zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi sú výborné.
Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.