Ako si priotráviť oca ! ! !

pacun110 - fotkapacun110, 10. novembra 2011
Ako si priotráviť oca ! ! !
Foto: pacun110

Toto nie je typický recept do Varechy,alebo kuchárskej knihy,ale je to večerná príhoda,keď sa mi moje 3 zlaté detičky,ktoré majú dokopy 32 rokov, Zobraziť celý popis Toto nie je typický recept do Varechy,alebo kuchárskej knihy,ale je to večerná príhoda,keď sa mi moje 3 zlaté detičky,ktoré majú dokopy 32 rokov, podujali pripraviť večeru, ževraj - akú som ešte nemal! A,veru,im to vyšlo! Úplne prvé,čo urobili bolo,že nám ,aj s mojou drahou ,zakázali vstup do kuchyne,pokiaľ nás nezavolajú,potom otvorili ľadničku na chodbe a začali s nej vynášať,to čo uznali za vhodné...

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 krajec




Postup

  1. 1

    A potom sme už počuli len také útržky - "Ty nakrájaj toto,ty tam daj toto, a toto zohrejeme,či nezohrejeme v mikrovlnke?" - " Jasné že zohrejeme,nech je to chutnejšie,aj keď sa to nezohrieva!!!" Zapli mikrovlnku a za chvíľu bolo cítiť vôňu ako keď sa robia čokoládové pukance. Mikrovlnka išla asi 2 minúty,vôňa pozvoľna prechádzala do smradu,potom bolo chvíľu hrozivé ticho,bolo počuť zvláštny "puk",obrovský výbuch smiechu a potom sme len počuli - "Ja byť vami,tak sa priznám!" To sme už zdvihli obočie,ale nechali sme to ešte voľne plynúť...Našťastie sme už žiadne výbuchy a buchoty nepočuli a asi po 10 tich minútach sme boli pozvaní do kuchyne. Bola to,na 1. pohľad paráda.Obložený chlebík s bohatou zeleninovou prílohou,miska obrovských olív(aj s nálevom na zapitie) a krásny dezertík...

    Ako si priotráviť oca ! ! ! - obrázok 1
  2. 2

    Lenže,keď som si k tomu sadol,tak som hneď zistil,kde je pes zakopaný...Ten chlebík - hej? Bol natretý,vlastne ani nie natretý - boli naň uložené dva asi štvormilimetrové plátky masla,na tom 2 polcentimetrové kolieska neočistenej mrkvy,plátok šunky a bohatá porcia horčice zhora.To by bolo ešte celkom dobré! Ale tento bol ,na tanieri,obložený paradajkou,ktorá sa striedala s kolieskami neočistenej mrkvy - lebo sa v škole učili,že pod šupkou je najviac vitamínov, červenou paprikou potretou horčicou,suchou salámou a takými maličkými kyslými rybičkami,ktoré boli tiež na tanieri,ale aj s lákom (tou kyslou šťavou v oleji) takže chlieb mi v tom ladne plával ako labuť v jazere. Však sa to aj fajne jedlo,kurnik šopa! Zajedať som to mohol veľkými olivami,zapíjať vodou s nich - tej som mal plnú misku...Ale bol som odvážny a zjedol som to všetko,hoc po každom súste som si musel utierať zaolejované ústa.

    Ako si priotráviť oca ! ! ! - obrázok 2
  3. 3

    Dezert vyzeral úplne dokonale,ale keď mi,deti moje zlaté,prezradili,čo do neho dali,tak mi prebehol mráz po chrbte!

    Ako si priotráviť oca ! ! ! - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok dali sprejovú šľahačku,zasypali grankom,opäť vrstva šľahačky,potom PAPRIKA,HORČICA,OLIVY,MRKVA (!!!) a ešte to chceli poliať horúcou nutelou,ale tá im,našťastie ,v mikrovlnke, zhorela (čokoládové pukance - spomínate?) a keď ju chceli ochladiť vo vode,tak im pohár praskol a bolo po poleve...

    Ako si priotráviť oca ! ! ! - obrázok 4
  5. 5

    Ale nápad to bol skvelý... Samozrejme,že ako milujúci otec,som okoštoval aj tento dyzenteračný dezert a to tak,že som si ho dôkladne rozmiešal a jedol. Vcelku to bolo jedlé - však paprika je sladká,neočistená mrkva tiež,len tie slané olivy mi,trochu robili problémy z pohryzením. Našťastie naše deti sú chápavé a inteligentné a netrvali na tom,aby som všetko zjedol! Trochu som okoštoval a zbytok skončil tam,kde,popravde patril. A do pol hodinky som tam bol aj ja - výborná a lacná črevná sprcha to bola. Ale ja mám svoje detičky rád a za každú ich dobrovoľnú kulinársku aktivitu som im povďačný. Len teraz už veľmi dobre viem,že na nevinne vyzerajúcu otázku - "Oci a čo by si si dal na večeru?" NIKDY nemôžem odpoveať -" Deti moje zlaté,mne je to jedno,ja zjem hočo." Ej,veruže nezjem..!

    Ako si priotráviť oca ! ! ! - obrázok 5

Diskusia k receptu

pivonka
Hneď mi prišli na myseľ psíček s mačičkou. Nahlas sa smejem a oceňujem hrdinstvo pri konzumácii.
hubata
Hehe, takto to vyzeralo u nás keď si decká robili špagety "s niečim".... každý s niečim iným aj na sladko, aj na slano a potom si to vymenili, pohádali sa - a už ten pripečený hrniec nemal kto umyť. Vždy bol len akože namočený. Ale si oco-hrdina, zjedol si (až mi hubu hubatú vykrúca keď na teba pozriem ...)
katkat
boze tak som sa smiala ked som to citala :D krasne krasne :)
domci4
uf :) deti nikdy nepúšťať do kuchyne :P, ale nie som veľmi rada, že začínajú ale treba im trošku pomôcť a obdivujem odvážlivcov čo to zjedli :)
evanaaa
Rozmýšľam, do ktorej kategórie-komôrky v mojej KK ho vložiť, tento recept " špeciál". Ten prvý by sa hodil do predjedál, ale ten druhý, neviem, či do sladkých alebo slaných. A mohli by sa robiť s rôznymi obmenami. No, ale aby som hovorila k veci: cenil sa dobrý úmysel detí nakŕmiť ocka-živiteľa rodiny, motto: On živí nás, my nakŕmime za to jeho.
vierik
Chúďatka a tak sa snačili !!! :-))))))))))))
evusik
tak takýto oco si zaslúži metál .... najprv zato, že si svoje deti nechal realizovať sa a potom zato, že si to hrdinsky zjedol :-)
klaura
:)))))))) no čo oco neurobí pre svoje snaživé dietky ... spapá aj čo nechutí ... :) a oni si čo pripravili ?
dobrý fotorecept je to, ale tento si asi do KK neuložím ... :))))
sneica
:)))pri tej prvej fotografii som sa az naklanala aby som videla ten chlieb v ruke ,a pri tej poslednej sa mi ulavilo trochu ,je tam vidiet spokojnejsi vyraz tvare...:)))
smajliqa
si uzasny otec :))
a mas uzasne deti :)
krasne :)))
aj my sme varili so sestrou nasim, ked sme boli male... teraz si ich vazim za vsetko, co zjedli :D
ria389
......snaha bola,neboj keď narastú navaria také dobroty že si budeš aj ústa oblizovať :D :D:D
aroooo
toto mi pripomenulo sestru, ako si piekla na svoje deviate narodeniny s otcom tortu,boli sami doma.Otec variť vedel, o pečení sa to nedá povedať. Podľa kuchárskej knihy spravili piškótové cesto, tortu chceli veľkú, dali piecť do najväčšej rajnice.Keďže stred sa im nejako prepadol a bola tam jama, zarovnali to 7 dcl marhuľového lekváru, ktorý rozotreli aj po okrajoch a bola torta.
sylvinka
Smejem sa,až mi slzy tečú!Snahu by som uričite ocenila aj keď neviem,neviem,či by som to ochutnala.
lkte
:D smelem sa aj ja, tiež si mi pripomenul časy keď som mala malé deti, dopadlo to podobne :D
akeber
deti učia trpezlivosti svojich rodičov ! veľmi užitočné pre život........krásne detičky máš :-))))
evkacik
nádhera,pripomenulo mi to naše decka,keď nám takto vyvárali,tiež sme mávali napríklad kopec tatarky na taniery a pod tým kopcom tavený syr, zabalený v alobale a iné prekvapenia.Vždy sme sa z chuťou zasmiali,aj teraz pri čítaní.Pekné
sovka62
Babuliatka zlaté, dožičili ti všetkého dobrého, vidieť, že ťa milujú. A že to trošku pomiešali......, no a čo, veď tam dali samé dobré veci, ktoré iste máš rád. Zaslúžite si metál za veľkú snahu a obetu, ty i deti. Krásny príbeh nasmiala som sa, ani Čapek by to tak dobre nenapísal.
pivonka
Ešte mi prišiel na myseľ Hurvínek, ako sa sťažoval svojmu zápisníčku: "Řekni mi, denníčku, proč mi bylo tak špatně, vždyď jsem jedl samé dobré věci!"
lubik07
tento recept zdielam na FB....hahahaha...si skvely otec....;)
cica2
to nemá chybu

a aj komentáre, ste úžasní!!! :))
renacica
uzasneeeeeeeeeeee smejem sa az mi slzy tecuuuuuuuu :)))))si super otecko
bejgi
možno sú to začínajúci kuchári v Inter hoteli :))))))))))
kimika
krásne, milé, tato aj detičky si zalúžia pochvalu! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia