Foto: pacun110
Toto nie je typický recept do Varechy,alebo kuchárskej knihy,ale je to večerná príhoda,keď sa mi moje 3 zlaté detičky,ktoré majú dokopy 32 rokov, Zobraziť celý popis Toto nie je typický recept do Varechy,alebo kuchárskej knihy,ale je to večerná príhoda,keď sa mi moje 3 zlaté detičky,ktoré majú dokopy 32 rokov, podujali pripraviť večeru, ževraj - akú som ešte nemal! A,veru,im to vyšlo! Úplne prvé,čo urobili bolo,že nám ,aj s mojou drahou ,zakázali vstup do kuchyne,pokiaľ nás nezavolajú,potom otvorili ľadničku na chodbe a začali s nej vynášať,to čo uznali za vhodné...
porcia
príprava
Postup
-
1
A potom sme už počuli len také útržky - "Ty nakrájaj toto,ty tam daj toto, a toto zohrejeme,či nezohrejeme v mikrovlnke?" - " Jasné že zohrejeme,nech je to chutnejšie,aj keď sa to nezohrieva!!!" Zapli mikrovlnku a za chvíľu bolo cítiť vôňu ako keď sa robia čokoládové pukance. Mikrovlnka išla asi 2 minúty,vôňa pozvoľna prechádzala do smradu,potom bolo chvíľu hrozivé ticho,bolo počuť zvláštny "puk",obrovský výbuch smiechu a potom sme len počuli - "Ja byť vami,tak sa priznám!" To sme už zdvihli obočie,ale nechali sme to ešte voľne plynúť...Našťastie sme už žiadne výbuchy a buchoty nepočuli a asi po 10 tich minútach sme boli pozvaní do kuchyne. Bola to,na 1. pohľad paráda.Obložený chlebík s bohatou zeleninovou prílohou,miska obrovských olív(aj s nálevom na zapitie) a krásny dezertík...
-
2
Lenže,keď som si k tomu sadol,tak som hneď zistil,kde je pes zakopaný...Ten chlebík - hej? Bol natretý,vlastne ani nie natretý - boli naň uložené dva asi štvormilimetrové plátky masla,na tom 2 polcentimetrové kolieska neočistenej mrkvy,plátok šunky a bohatá porcia horčice zhora.To by bolo ešte celkom dobré! Ale tento bol ,na tanieri,obložený paradajkou,ktorá sa striedala s kolieskami neočistenej mrkvy - lebo sa v škole učili,že pod šupkou je najviac vitamínov, červenou paprikou potretou horčicou,suchou salámou a takými maličkými kyslými rybičkami,ktoré boli tiež na tanieri,ale aj s lákom (tou kyslou šťavou v oleji) takže chlieb mi v tom ladne plával ako labuť v jazere. Však sa to aj fajne jedlo,kurnik šopa! Zajedať som to mohol veľkými olivami,zapíjať vodou s nich - tej som mal plnú misku...Ale bol som odvážny a zjedol som to všetko,hoc po každom súste som si musel utierať zaolejované ústa.
-
3
Dezert vyzeral úplne dokonale,ale keď mi,deti moje zlaté,prezradili,čo do neho dali,tak mi prebehol mráz po chrbte!
-
4
Na spodok dali sprejovú šľahačku,zasypali grankom,opäť vrstva šľahačky,potom PAPRIKA,HORČICA,OLIVY,MRKVA (!!!) a ešte to chceli poliať horúcou nutelou,ale tá im,našťastie ,v mikrovlnke, zhorela (čokoládové pukance - spomínate?) a keď ju chceli ochladiť vo vode,tak im pohár praskol a bolo po poleve...
-
5
Ale nápad to bol skvelý... Samozrejme,že ako milujúci otec,som okoštoval aj tento dyzenteračný dezert a to tak,že som si ho dôkladne rozmiešal a jedol. Vcelku to bolo jedlé - však paprika je sladká,neočistená mrkva tiež,len tie slané olivy mi,trochu robili problémy z pohryzením. Našťastie naše deti sú chápavé a inteligentné a netrvali na tom,aby som všetko zjedol! Trochu som okoštoval a zbytok skončil tam,kde,popravde patril. A do pol hodinky som tam bol aj ja - výborná a lacná črevná sprcha to bola. Ale ja mám svoje detičky rád a za každú ich dobrovoľnú kulinársku aktivitu som im povďačný. Len teraz už veľmi dobre viem,že na nevinne vyzerajúcu otázku - "Oci a čo by si si dal na večeru?" NIKDY nemôžem odpoveať -" Deti moje zlaté,mne je to jedno,ja zjem hočo." Ej,veruže nezjem..!
dobrý fotorecept je to, ale tento si asi do KK neuložím ... :))))
a mas uzasne deti :)
krasne :)))
aj my sme varili so sestrou nasim, ked sme boli male... teraz si ich vazim za vsetko, co zjedli :D
a aj komentáre, ste úžasní!!! :))